Putovanja
71

To je odmor: Predstavljamo vam sedam najljepših plaža na svijetu

Klix.ba
Ljeto je iza nas, ali to ne znači da ne trebate sanjati ili čak planirati odlazak na jednu od ovih predivnih destinacija.

Hidden, Puerto Vallarta, Meksiko

Vodeni tunel otoka Marieta vodi plivače u senzacionalnu pustinjsku plažu. Skriveni pojas pješčanih plaža formiran je prije nekoliko decenija u kojem je meksička vojska održavala redovne vježbe. Danas je to Raj na Zemlji.

Benagil, Algarve, Portugal

Nedaleko od obale ribarskog sela Benagil pronaći ćete nekoliko izolovanih pećina i otoka. Pećina Benagil, locirana 180 metara istočno od plaže, jedna je od najspektakularnijih, a tome doprinose njene dimenzije, formacije stijena i način pada svjetlosti.

Whitehaven, Whitsunday Island, Australija

Zamislite plažu čiji je pijesak tako čist i bijel da ga čini čak 98-postotni siliciji. Whitehaven se proteže na čak sedam kilometara i redovno se naziva najljepšom plažom na svijetu. Ona se nalazi na nenastanjenom otoku Whitsunday do kojeg dođete nakon jednodnevnog putovanja od otoka Hamilton.

Pink Sands, Harbor Island, Bahami

Ova plaža dobija svoju predivnu boju od korala, stijena i školjki. Dugačka je oko četiri kilometra i široka i do 30-ak metara.

Pampelonne, St. Tropez, Francuska

Jedna od najljepših evropskih plaža i najglamuroznijih obala. Plaža u obliku polumjeseca privlači ljude iz cijeloga svijeta, a pogotovo one koji mogu da si priušte ležaljke i kišobrane od 30 eura.

Ipanema, Rio de Janeiro, Brazil

Jedna od najposjećenijih plaža u Južnoj Americi gdje je voda bistra i odlična za surfanje. Uz štandove sa lokalnom hranom i malenim teretanama, ova plaža je san snova za mlade ljude željne aktivnosti, ali i dobre hrane.

Seven Mile, Negril, Jamajka

Oivičena bedemima, poznata je kao jedna od najdužih plaža na svijetu. Dugačka je 9,6 milja (14,4 kilometra), ali je njen nadimak "plaža od sedam milja".