Putovanja
69

Šveđanin u fotografiranju prirode pronašao terapiju, a onda je pretvorio u ljubav

Klix.ba
Foto: Magnus Dovlind
(Foto: Magnus Dovlind)
Švedski fotograf Magnus Dovlin je kroz fotografiju pronašao duboku strast i ljubav prema prirodi, a njegova priča počinje prije tri godine kada je povrijedio leđa na poslu i nije više mogao obavljati fizičke aktivnosti. Tada je kupio fotoaparat i razvila se ljubav prema fotografiji, a najviše voli fotografirati prirodu svoje zemlje.

Dovlin kaže da se od 2013. godine mnogo toga promijenilo u njegovom životu, većinu aktivnosti nije mogao obavljati te je morao promijeniti profesiju.

U fotografiji je pronašao svoju terapiju, ali to vrlo brzo pretvorilo u nešto drugo. Magnus kaže da je još od djetinjstva uživao u vremenu koje je provodio u prirodi i uvijek je bio kreativan.

"Pronašao sam savršenu ravnotežu, da mogu biti kreativan u prirodi. Za mene je najvažnija stvar kroz fotografiju pokazati ljepotu u svega, a svako to doživljava na različite načine i to je bit svega. Trudim se pokazati svoje raspoloženje u kombinaciji s 'raspoloženjem prirode' u svojim fotografijama", navodi Šveđanin.

Prema njegovim riječima, postoje milioni detalja u šumama i zelenila koje se lako može uočiti kroz objektiv, stvari koje nikada ranije nije mogao primijetiti.

Pogledajte fotogaleriju prelijepe prirode u Švedskoj.