Bez prtljaga u avanturu
0

Sve što mu treba stavio u džepove i krenuo na put oko svijeta

Sarajevo-x.com
Rolf Potts
Rolf Potts
Svi ste vjerovatno nekada maštali o putu oko svijeta… Zamišljali ste šta biste ponijeli, koga biste poveli, koja biste prevozna sredstva koristili, koja biste mjesta najprije posjetili… Putopisac, Rolf Potts, odlučio je ostvariti svoja maštanja. On je krenuo na šestosedmični put, ali o prtljagu neće razmišljati. Naime, on sa sobom ne nosi ništa, osim najpotrebnijih stvari koje stanu u džepove.

Potts sa sobom ne nosi ni malu mušku torbicu, sve što mu je potrebno su četkica za zube, kaladont, dokumenti, kreditne kartice, mobitel, naočale, labelo, donje rublje, olovka, notes i mala kamera, a svi ti predmeti stanu džepove prsluka.

Ugledni putopisac iz Kansasa, koji je radio, između ostalog, i za "National Geographic", svoj put je započeo u New Yorku, a tokom šest sedmica planira posjetiti London, Maroko, Kairo, Južnu Afriku, Bangkok, Singapur i Novi Zeland, te se u New York vratiti 2. oktobra.

"Sve što mi je potrebno stane u džepove mog prsluka i nema potrebe da išta stavljam u velike džepove na hlačama", kazao je Potts, dodavši da na njegovom prsluku ima još džepova u koje će stavljati suvenire iz gradova koje posjeti.

Potts svojim šestosedmičnim putovanjem oko svijeta bez prtljaga želi dokazati ljudima da to može biti jako zabavno i da je naravno mnogo lakše ukoliko obilazite sva ta mjesta a da stalno za sobom ne vučete ogromne torbe.

"Manje prtljaga, više uživanja", je njegov moto, a o svom putu će izvještavati i preko bloga. Naime, sve onformacije će objavljivati preko telefona, naravno kada stigne i kada za to bude imao vremena.

Vjeruje se da je on prva osoba koja se zaputila na put oko svijeta bez prtljaga, a njegovo putovanje sponzorišu kompanije koje izrađuju putnu odjeću prepoznatljivu po mnoštvu džepova.

Inače, Pottsu će društvo na putu praviti prijatelj koji će sve doživljaje zabilježiti kamerom.