Putovanja
45

Superjahta "Ulice Monaka" je plutajuća replika ove kneževine

Klix.ba
Slavni i bogati koji svake godine hrle u Monako kako bi gledali utrku Formule 1 i upijali sunčeve zrake u ovoj mediteranskoj kneževini uskoro bi mogli uživati na novoj superjahti nazvanoj "Ulice Monaka".

Plan gradnje ove jahte predstavila je kompanija Yacht Island Design, a riječ je o replikama najprepoznatljivijih znamenitosti Monaka na samoj palubi. Među njima bi se našli staza Formule 1, Hotel de Paris i luka Hercule.

Na slici su prikazani i heliodrom, minijaturna podmornica, gliseri i nekoliko bazena, kao i minijaturni hoteli na području luke. Replika staze Formule 1 omogućava bogatim gostima da se utrkuju uokolo kao profesionalci, samo što ta utrka ne bi bila u bolidima, već u kartingu.

Međutim, paluba nije jedini dio ove superjahte koji imitira bogatstvo Monaka. U unutrašnjosti se nalaze vrtovi poput onih ispred kasina.

Raskošne kabine moći će primiti 16 gostiju i 70 članova posade.

Vlasnikov apartman će biti posebno otmjen, s visokim stropovima, privatnim balkonom za sunčanje i vlastitim jacuzzijem i bazenom.

Prema pisanju Daily Maila, za izgradnju ovog ekstravagantnog grada na vodi će trebati oko 400 miliona dolara, iako je rano govoriti o tačnom iznosu, s obzirom da još traje potraga za klijentima.