Ty Warner Penthouse
1

Šta nudi hotel u kojem noćenje košta 35.000 dolara?

Sarajevo-x.com
Želite li noćiti u jednom od najskupljih apartmana na svijetu, Ty Warner Penthouseu, u njujorškom hotelu Four Seasons, za to ćete morati izdvojiti 35.000 dolara, a da vam pritom neće biti dozvoljeno da dovedete kućnog ljubimca.

U spavaćoj sobi ovog apartmana nalazi se kraljevski krevet sa najskupljim madracom na svijetu, koji košta 60.000 dolara i za njegovu ručnu izradu u Švedskoj trebalo je oko 160 sati.

Sam baldahin izrađen je od tajlandske svile u koju su upredene niti 22-karatnog zlata.

Penthouse od 400 kvadratnih metara sastoji se od spavaće sobe i kupatila, dnevnog boravka i biblioteke. Tu su i sobe za oblačenje, doručkovanje, šminkanje i meditaciju, sve prepune jedinstvenih komada namještaja, od čipke, sedefa, meke kože teleta, pa do najvećih kliznih vrata ikad napravljenih.

Zidovi apartmana okićeni su originalnim slikama i skulpturama, koje u potpunosti opravdavaju toliku cijenu noćenja, navodi novinar Fox Newsa.

Ukoliko budete imali ikakvih prohtjeva, 24 sata dnevno na usluzi vam je privatni batler, koji vam može dogovoriti i kupovinu umjetničkih djela u obližnjoj galeriji.

Sjajni pogled sa 52. sprata neće vas ostaviti ravnodušnim, a kao garant opuštanja tu je i ogromna kada puna sapunice i četiri staklena balkona.

Sve i ako dekor i pogled s prozora/balkona ne učine ovaj apartman vrijednim 35.000 dolara, usluga sigurno hoće, posebno ako znate da je sve što budete zatražili od njih uključeno u cijenu boravka, baš kao i sva jela i spa tretmani.

I samo da znate, u apartmanu mogu odsjesti maksimalno tri osobe, dvije odrasle osobe i jedno dijete ili sve troje odraslih.

Ako trebate izaći negdje, besplatna vam je i vožnja Rolls Roycea i Maybacha, a iz apartmana možete besplatno pozivati bilo koji dio svijeta i vaši pozivi mogu trajati koliko god poželite.

Također, na raspolaganju imate tri lifta, koja se otvaraju samo osobama s ključevima apartmana.

Imena gostiju hotela se ne otkrivaju javnosti, a bukirati se može minimalno jedna noć.