Foto reportaža
0

Šetnja Londonom kroz fotografije Oggija Tomića

Tekst i foto: Oggi Tomić
Foto: Oggi Tomic
Foto: Oggi Tomić
Oggi Tomić, Sarajlija koji je od Doma za nezbrinutu djecu dospio do Velike Britanije gdje je završio prestižno školovanje za televizijsko stvaralaštvo, intenzivno se bavi i fotografijom. O Oggiju smo pisali u dosta navrata, a također predstavljali njegove video i foto radove. Ovaj put kroz foto reportažu pogledajte kako je on kroz objektiv vidio London.

London je glavni grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Oficijelno od 2006. godine ima populaciju od 7.512.400 u granicama Većeg Londona i najnaseljenije je mjesto u Evropskoj uniji. Londonska raznolika populacija potiče iz širokog spektra nacija, kultura i religija, među kojima se govori preko 300 jezika.

London jedan je od svjetskih vodećih ekonomskih, kulturnih i biznis centara, i njegov utjecaj na politiku, obrazovanje, medije, modu i umjetnost pridonosi njegovom statusu kao važnog svjetskog grada. Historijski grad London iz kojeg je urbanizacija započela je sada samo mali dio u centru, koji je ovdje zabilježen kamerom tokom jedne popodnevne šetnje.