Ako planirate putovanje iz snova
0

FOTO / Savršene destinacije za medeni mjesec

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Bez obzira na to da li želite da se odmarate na nekoj plaži, da nahranite svoj avanturistički duh ili da upoznate nove kulture, ovo su savršene destinacije za medeni mjesec.
Cartagena, Kolumbija (Foto: AFP)
Cartagena, Kolumbija (Foto: AFP)
Cartagena u Kolumbiji je prepuna hotela koje su otvorili mnogi modni dizajneri, umjetničkih galerija i muzeja.

U Beču, glavnom gradu Austrije, se može naći savršen spoj starih vremena, koja čine barokne palate, gotičke crkve, Mozart, Beethoven i Strauss, i modernog doba, koje je predstavljeno modernim galerijama, umjetničkom underground scenom i arhitektonskim čudima 21. stoljeća.

Beč, Austrija (Foto: AFP)
Beč, Austrija (Foto: AFP)
Drevne rimske i grčke ruševine krase skoro cijelu tursku rivijeru. Od turističkog centra Bodruma pa do tihih ribarskih sela cijelom rivijerom se protežu pješčane plaže.

Puerto Morelos je malo ribarsko selo u Meksiku u blizini Kankuna. Bijele pješčane plaže i šume mangrova krase ovo malo usnulo mjesto.

Alanya, Turska (Foto: AFP)
Alanya, Turska (Foto: AFP)
Sydney u Australiji je prepun novih hotela, a atmosfera je opuštena. U gradu se nalazi veliki broj restorana sa specijalitetima iz cijelog svijeta.

Šetnja je najbolji način za obilazak Barcelone, jer ćete tako biti sigurni da nećete zaobići Mercat de la Boqueria, jednu od najstarijih pijaca u Španiji.

Puerto Morelos, Meksiko
Puerto Morelos, Meksiko
Maleno ostrvo Kurakao je postalo samostalna zemlja nakon raspada Holandskih antila 2010. godine. Destinacija je još uvijek relativno nepoznata mnogim turistisma, ali to bi se vrlo lako moglo promijeniti u narednim godinama.

Havaji su poznati u cijelom svijetu po svojim plažama, suncu, moru i surfanju. Međutim, ostrvo nudi i uvid u bogatu lokalnu kulturu. Ostrvo je prepuno plantaža kafe i vanilije.

Barcelona, Španija (Foto: AFP)
Barcelona, Španija (Foto: AFP)
U Miamiju na Floridi se svakodnevno otvaraju novi noćni klubovi, hoteli, restorani i trgovine. Pored toga, u gradu se nalazi i veliki broj umjetničkih galerija i instalacija.

Anguilla je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija na Karibima. U posljednjih nekoliko godina su renovirani skoro svi hoteli i restorani na ovom ostrvu.

Havaji
Havaji