Putovanja
128

Sarajevo na petom mjestu najjeftinijih evropskih gradova za turiste

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Svi oni koje žele putovati Evropom, sada je najbolje vrijeme za to. Cijene su pale, a portal PriceofTravel.com objavio je listu evropskih gradova koje možete posjetiti sa skromnim budžetom. Među njima je i glavni grad BiH - Sarajevo, koje se nalazi na petom mjestu.

Najjeftiniji grad u Evropi za turistička putovanja je Bukurešt. Za boravak u hotelu s tri zvjezdice platit ćete 41 eura. Slijede Sofija (42 eura), Kijev (43,6 eura) i Český Krumlov (46 eura).

Prema podacima PriceofTravel.com, za boravak u hotelu s tri zvjezdice u Sarajevu dnevno vam je potrebno 44 eura.

"Istok susreće Zapad u Sarajevu u kojem su cijene opale u 2015. godine. Prošlo je više od decenije od rata, grad je skoro u potpunosti rekonstruisan i ponovo je živo mjesto u kojem se osjećate dobrodošlo. Ima predivnu prirodu, obližnje šume i planinska jezera koja će vas oduševiti", stoji u objašnjenju ovog portala.

Na listi najjeftinijih gradova našli su se i St. Petersburg (Rusija), Budimpešta (Mađarska), Krakovo (Poljska), Beograd (Srbije), Split i Zagreb (Hrvatska), Vilinius (Litvanija), Bratislava (Slovačka), Santorni (Grčka), Riga (Latvija).