Hong Kong
0

"Ritz-Carlton" uskoro otvara najviši hotel u svijetu

Sarajevo-x.com
Ako gradite, sagradit ćete. Ako gradite veće i bolje, isplatit će se. Možda je grupacija "Ritz-Carlton" kao izazov vidjela hotel Armani u Burj Khalifi u Dubaiju, inače najvišoj zgradi na svijetu.

Ili su možda željeli biti konkurencija lokalnom Park Hyatt Shanghaiju (s dosad najvišim vidikovcem u Aziji). A, možda je, ipak, presudni motiv bio otvoriti najviši hotel na svijetu kako bi se po još nečemu ostavio nezaboravan utisak. U svakom slučaju, ponovni ulazak "Ritz-Carltona" u Hong Kong bit će jedan od najvećih i najsjajnijih događaja u hotelskoj historiji, objavio je list "Huffington Post".

"Ritz-Carlton" Hong Kong će postati najbolji u Aziji i naći svoje mjesto u zgradi Međunarodnog trgovačkog centra, koja je najviša u Hong Kongu i u kojoj su smješteni finansijski divovi poput "Morgana Stanleyja", "Credit Suisse" i "Deutsche Bank". Iako zvuči odlično da će hotel biti na visini do 487 metara, pogled s te visine je sve samo ne miran. Ali, zato je neponovljiv i omogućava nezaboravno iskustvo i novu percepciju Hong Konga.

Otvaranje je planirano u decembru, a uz 312 soba za goste tu će biti zatvoreni bazen, spa-centar, teretane, krovni i restorani na nižim etažama. Sobe će biti smještene između 106. i 117. sprata.

Enterijer hotela je moderan i trendovski, ali i romantičan u određenim dijelovima. Krovni restoran na 118. spratu nesumnjivo pruža jedan od najveličanstvenijih pogleda u svijetu.

"Uvidjeli smo da je velika potražnja za našim hotelima u regiji, kako kada su u pitanju poslovni ljudi, tako i turisti. Tome je svakako doprinio privredni rast u regiji, čemu je, naravno, najviše doprinijela Kina", naveli su iz "Ritz-Carltona".

A da je to zaista tako, dokazali su i otvaranjem svog drugog hotela u Shanghaiju u junu. A, sad kad su se približili nebu, što će se desiti u Hong Kongu, očekuje se da se "Ritz-Carlton" približi zemlji i moru.

"Mi radimo na izgradnji našeg prvog hotela u Bangaloreu i želimo ih imati još četiri ili pet u Indiji tokom sljedećih pet godina. Sad kad imamo sedam hotela samo u kontinentalnoj Kini, uvjereni smo da ovdje imamo dobre mogućnosti za nastavak uspješnog poslovanja i radujemo se širenju na ostale gradove koji imaju sve veći potencijal za luskuznu klijentelu", istakli su iz "Ritz-Carltona".