Putovanja
272

Ramsko jezero dobilo svoju prvu gigapixel panoramu

Klix.ba
Kako bi što detaljnije svijetu prikazali prirodno bogatstvo uristička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona je kreirala gigapixel panoramu koja do najsitnijeg detalja može prikazati ljepotu ovog dijela Bosne i Hercegovine

Na ovaj način su željeli promovirati svoje turističke osobenosti zaljubljenicima u prirodu Bosne i Hercegovine, a koji informaciju više pronalaze na internetu.

Gigapixel panoramu Ramskog jezera možete pogledati klikom na link www.gigapixel.hercegovina.ba/prozor

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona želi dodatno promovirati sve ljepote Ramskog jezera. Bogata historija ovoga kraja u Prozor dovodi značajan broj turista, zaljubljenika u prirodu i sportskih ribolovaca na Ramsko jezero.

"Dodatna pikanterija gigapixel panorame jeste u virtualnom razgledanju Franjevačkog samostana Rama-Šćit kao i bogate samostanske muzejske postavke", istakao je direktor turističke zajednice HNK-a Andrija Krešić.

Osnovni cilj kreiranja gigapixel panorama širom Bosne i Hercegovine jeste promoviranje prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine internet publici čiji se broj mjeri u desetinama miliiona, takav pristup je inovativan i brz te prilagođen novoj generaciji koja bira turističke destinacije koristeći moderne uređaje i internet kao osnovi kanal komunikacije.

Zbog toga je svaka gigapixel panorama iznimno bitna ne samo za županiju ili kanton u kojoj je kreirana nego i za turizam Bosne i Hercegovine u kojoj se zaista ima toliko toga lijepoga vidjeti a bogatstvo može biti skriveno samo klik od vas.