Putovanja
23

Putujte sa stilom: Vino, vodka i vlastiti konobar u barovima u zraku

Klix.ba
Šta se može uporediti sa sipanjem čaše šampanjca na letu luksuznim avionom koji putuje prema egzotičnoj destinaciji?

Iako će većina putnika u avionima bar jednom okusiti neko piće i užinu za vrijeme letova, oni koji imaju novac za prvi razred u avionima prevoznika kao što su Etihad, The Emirates ili Korean Air doživjet će sasvim drukčiju priču.

Veliki broj najluksuznijih avioprevoznika u svojim avionima imaju barove u kojima se imućni ili sretni putnici mogu ugodno smjestiti i iz udobne fotelje naručivati svoje omiljeno piće.

Bar u The Emiratesovom Airbusu A380 napunjen je najfinijim vinima i žestokim pićima kao što je viski Woodford Reserve American. U barovima rade i uslužni konobari koje će vaše piće donijeti što je brže moguće.

Isti avion, ali u vlasništvu Qatar Airwaysa posjeduje lounge bar na svojoj gornjoj palubi. Bogati putnici mogu da uživaju u kožnim sjedištima iz kojih mogu naručivati pića. Ambijent u barovima upotpunjuje aranžirano cvijeće koje sretnicima pomaže da zaborave kako se nalaze u zraku.

Etihadova "dijamantna" prva klasa za svakog putnika sadrži vlastiti mini bar. Ali ukoliko požele da se druže sa drugim putnicima na raspolaganju im je „The Lobby“, posebno prilagođen lounge bar.

Korejski avioprevoznik nudi Celestial Bar koji je lociran u zadnjem dijelu aviona predviđenog za bogate. Taj bar sponzorira Absolut Vodka, a od konobara možete naručiti Absolut Raspberry Delight ili Absolut Pear Deluxe.

Virgin Atlantic u svojim lokalima u Airbusovima A330 nudi odvojene kabine za putnike i najduži bar u zraku. Bar nudi pića kao što su Bombay Sapphire Gin i Grey Goose Vodka, kao i veliki broj crvenih i bijelih vina, Prosecco i grickalice.

U Boeingu 777 Virgin Australije putnici iz visokog staleža mogu pronaći luksuzni smještaj za četiri najbogatija gosta koji će dobiti svoga konobara. Ostali, manje imućni korisnici također će moći koristiti bar, ali onaj koji se nalazi pored spomenutog.