Hedonistička putovanja
0

FOTO / Putujte i uživajte poput likova iz filma "Jedi, voli, moli"

Sarajevo-x.com
Ekranizacija memoara Elizabeth Gilbert "Jedi, moli, voli" uskoro dolazi u kina širom svijeta. Od kad je počelo snimanje filma u kojem su glavni glumci Javier Bardem i Julia Roberts, počela je i velika turistička kampanja, javlja "Huffington Post".

Sasvim je prirodno da su hotelijeri pokušali uzeti svoj dio kolača. Čak i oni koje spisateljica Gilbert nikad nije posjetila nude pakete vezane uz tri riječi koje su postale njen moto; jedi, moli, voli.

Ako ste zainteresirani da i vi doživite hedonističko putovanje, slijedite upute.

Rim, Italija

Gilbertova je počela svoje godinu dana dugo putovanje upravo u Rimu, i to desertom. Dok sjedite uz rimsku kaldrmu, posjetite najpoznatiju prodavnicu sladoleda u državi, "Il Gelato di San Crispino". S obzirom na tako važnu reputaciju slastičarne i snimanje filma se odigralo upravo tu.

Napulj, Italija

S obzirom da je spisateljica veliki gastronom, put je odveo u Napulj, gdje je uživala u majstorskoj pizzi u "Pizzeria da Michele". Gilbertova opisuje tu pizzu kao najbolju na svijetu. Sa željom da ostanu vjerni originalu, film se snimao i u toj malenoj pizzeriji.

Pataudi, Indija

Putovanja su odvela Gilbertovu i u Indiju, gdje je upoznala gurua koji joj je pomogao u potrazi za duševnim mirom. Julia Roberts je pozirala s drugim indijskim svećenikom, Swami Harmdev u hramu Hari Mandir u Pataudi, gdje je sniman film. Detalje o svojim religijskim iskustvima Gilbertova je zadržala za sebe.

Selo Pataudi, Gurgaon, Indija

Iako nije jedna od destinacija Gilbertove, dio filma "Jedi, voli, moli" je sniman u gradu Haryaniju u Indiji. Roberts je odsjela u luksuznoj palači Pataudi, a dijelove filma snimala na obližnoj tržnici.

Spiritualna putovanja, Bali

Oni koji su dovoljno ambiciozni da se okušaju u spiritualnim iskušenjima i pronalascima o kojima je Gilbertova pisala, mogu pronaći istog učitelja, Ketuta Liyera, kojeg je posjetila i spisateljica.

Ubud, Bali

Određene turističke agencije nude pakete za posjećivanje sve tri lokacije koje se spominju u knjizi.