Putovanja
0

Prvi hotel od pijeska u Engleskoj

Sarajevo-x.com
Na engleskoj plaži otvoren je prvi hotel od pijeska koji posjetiocima nudi priliku da borave u vlastitim gigantskim pješčanim dvorcima.

Pješčane skulpture na Weymouth plaži u Dorsetu izgradio je tim od četiri skulptora, za šta im je trebalo osam dana. Noćenje u ovom "ekskluzivnom objektu" koštat će 21 dolar po osobi.

U ponudi se nalaze sobe sa bračnim ležajevima i one sa dva odvojena kreveta, a sobe bez krovova omogućavaju posjetiocima da neometano razgledaju zvijezde, kaže jedan od stvaraoca Mark Anderson.

"Ovo je najveća pješčana struktura u Velikoj Britaniji," rekao je on za BBC. "Naš tim je na tome radio osam dana. Najbolja stvar je kad vas ujutro probudi plima i kad vam more 'uđe na vrata' sobe. Kakav divan način da se probudite."

Goste ovog hotela upozoravaju da u okviru njega nema WC-a i da ovo definitivno nije mjesto za one koji ne vole pijesak među prstima.

"Pošto su kreveti izgrađeni od pijeska, on se može zavući svuda, posebno između prstiju," objašnjava Anderson.

Gosti mogu rezervisati sobe u pješčanom hotelu, ali to trebaju učiniti prije sezone kiše koja je u toku britanskog ljeta veoma česta, tako da se nikad ne zna.