Putovanja
0

Privatna ostrva gdje slavni bježe od ostatka svijeta

Sarajevo-x.com
Ostrvo Necker
Ostrvo Necker
Umorni od fotoaparata i tabloida, poznati glumci, pjevači i biznismeni nerijetko požele da pobjegnu od svih. Nekima je to uspjelo, a na web stranici kompanije All Property Magagement objavljeni su podaci o onima koji imaju vlastita ostrva na kojima uživaju ili ih po paprenim cijenama iznajmljuju drugima koji žele pronaći mir.

Ne samo da ovaj vražićak posjeduje vlastito ostrvo, već ga dijeli sa nekim od najljepših žena na planeti. Vlasnik kompanije Virgin Atlantic, Richard Branson, dozvolio je damama modne kuće Victoria's Secret da na ostrvu Necker na Karibima priređuju snimanja.

Ostrvo je u Bransonovom vlasništvu već 30 godina, a ugošćavao je na njemu mnoge poznate ličnosti britanske princeze Diane, Davida i Victorije Beckham, te suosnivača Googlea Larryja Page, koji se tu i vjenčao.

Leaf Cay na Bahamima
Leaf Cay na Bahamima
Glumac koji zarađuje oko 20 miliona dolara po filmu zna kako ih potrošiti na pravi način. Nicolas Cage ima više domova, jedan od njih je i vila na Bel Airu, ali također posjeduje i svoje ostvro. Naziv mu je Leaf Cay i nalazi se na Bahamima. Prema nekim izvještajima, Cagea je koštalo oko tri miliona dolara.

"Divno je kad možete šetati po plaži, a da se ne brinete hoće li vas neko fotografisati", izjavio je jednom holivudski glumac.

Little Hall's Pond Cay
Little Hall's Pond Cay
"Pirat s Kariba" Johnny Depp također voli čuvati svoju privatnost, te je kupio ostrvo na Bahamima nazvano Little Hall's Pond Cay. Godine 2004. platio ga je 3,6 miliona američkih dolara.

Na ovo ostrvo može se doći avionom, brodom ili helikopterom, a ima šest plaža sa bijelim pijeskom, privatnu luku i lagunu koja odmara u sjeni palminog drveća.

Kuća Mela Gibsona na ostrvu Mago
Kuća Mela Gibsona na ostrvu Mago
Američki glumac Mel Gibson 2004. je kupio ostrvo Mago na Fidžiju. Platio ga je 15 miliona dolara.

Kad se country zvijezde Tim McGraw i Faith Hill požele odmoriti od ostatka svijeta, onda odu na svoje privatno ostrvo u regiji Exumas na Bahamima.

Blackadore Caye
Blackadore Caye
Ekološki osviještena zvijezda Leonardo DiCaprio vlasnik je ostrva Blackadore Caye u Belizeu. Dogovorio je da tu gradi i hotel, ali uz uslov da sjajni primjerci divljeg života u moru ostanu netaknuti.

Julia Roberts, zvijezda filmova "Notting Hill" i "Pretty Woman", opsjeduje jedno divno ostrvo na Bahamima, a u "susjedstvu" joj je i mađioničar David Copperfield koji posjeduje ostrvo Musha Cay. Poput Bransona, i on ga iznajmljuje drugim slavnim ličnostima, pa je tako znao ugostiti Oprah Winfrey, Johna Travoltu i Sergeya Brina.

Musha Cay
Musha Cay
"Sedmično im naplaćuje 325.000 dolara", stoji na web stranici AllPropertyManagement.com koja to mjesto opisuje kao najprivatnije na svijetu. "Musha Cay je jedno od četiri ostrva koje je Copperfield kupio za 50 miliona dolara."

Neki celebrityji vole tropske prostore. Robin Williams nije jedan od njih. Glumac i komičar kupio je ostrvo u regionu Britanske Kolumbije.

Skorpios
Skorpios
Aristotle Onassis, svojevremeni suprug prve dame SAD-a Jacqueline Kennedy Onassis, posjedovao je grčko ostrvo Skorpios. Nakon njegove smrti prešao je u posjed Athene, njegove kćerke. Porodica Onassis je pokopana na ovom ostrvu.

Tommy Lee i Pamela Anderson su se razišli, ali je ona, ako ništa drugo, iz svega dobila ostrvo. Lee joj je navodno kupio ostrvo u obliku Grčke na arhipelagu u obliku svijeta u Dubaiju.

Američki pjevač Lenny Kravitz kupio je ostrvo Eleuthera na Bahamima. Njegovi preci s majčine strane su porijeklom s Bahama.

Eleuthera
Eleuthera
Steven Spielberg, režiser brojnih poznatih filmova o ET-u, navodno posjeduje ostrvo u blizini Portugala.

I Tony Curtis, 84-godišnji američki glumac, voli se odmoriti u ljepoti oblasti Nova Scotia, tačnije ostrvima nazvanim Rocky i Curtis.

"Jedina građevina na ostrvu je koliba. Izgleda da Curtis tako voli", piše na AllPropertyManagement.com.

Tetiaroa
Tetiaroa
Legendarni Marlon Brando također je imao ostrvo u svom vlasništvu. Bio je to Tetiaroa na Tahitiju. Kupio ga je 1962. godine nakon snimanja filma "Mutiny on the Bounty". Nekad je to bilo odmaralište kraljevske porodice. Do smrti 2004. godine živio je tu u seoskoj zabiti.