Putovanja
99

Pet najljepših i najfotografisanijih mjesta u Evropi

Klix.ba
Europa je bogata mjestima koje treba posjetiti. Neka od tih mjesta su poznata, a neka još uvijek nisu, ali svako je prelijepo na svoj način. Prekrasni krajolicI, priroda, planine, čisto more, prekrasni povijesni dvorci, čudesna arhitektura su samo neka od bogatstava ovog kontinenta.

Neka od najljepših mjesta su Aescher hotel u Švicarskoj, Bayeux u Francuskoj, Corvin dvorac u Transilvaniji u Rumuniji, Landmannalaugar na Islandu i Sumela manastir u Turskoj.

Aescher Hotel, Švicarska
Aescher Hotel, Švicarska

Aescher Hotel je jedan od najspektakularnijih hotela u cijelom svijetu. Otvoren je od maja do 31. oktobra. Ovo mjesto je destinacija za one koji žele pobjeći iz velikih gradova i zaboraviti na svakodnevne probleme. Hotel se nalazi se u blizini Wildkirchli i ispod Ebenalp litice u Švicarskoj. To je jedno od najposjećenijih mjesta u Europi.

Bayeux, Francuska
Bayeux, Francuska

Bayeaux je jedan od najljepših sela u Europi, a nalazi se u Francuskoj. Ovo mjesto je idealno odredište za ljubitelje mirnih mjesta. Ukupna površina sela je oko sedam kvadratnih kilometara.

Dvorac Corvin u Transylvaniji, Rumunija
Dvorac Corvin u Transylvaniji, Rumunija

Corvin Dvorac je jedan od najčešće fotografiranih i najposjećenijih dvoraca u Rumuniji. Nalazi se u regiji Transilvanije i gotički je dvorac. Njegova gradnja je započela u 15. stoljeću. To je jedno od najljepših mjesta u Europi.

Landmannalaugar, Island
Landmannalaugar, Island

Landmannalaugar je jedan od najspektakularnijih i najneobičnijih prirodnih znamenitosti iz cijelog svijeta. Nalazi se u Fjallabak prirodnom rezervatu u najvišem gorju Islanda. To je jedan od najposjećenijih i najfotografiranijih mjesta u Europi.

Manastir Sumela, Turska
Manastir Sumela, Turska

Sumela samostan je stari grčki pravoslavni manastir izgađen 1600. godine i jedan je od najposjećenijih samostana u Turskoj. Izgrađen je na 1.200 metara visine na strmoj litici. Ovaj samostan je jedan od najposjećenijih i najljepših mjesta u Europi.