Raj za kockare
0

Otvorena kockarnica Galaxy Macau vrijedna $1,9 milijardi

Sarajevo-x.com
(Foto: AP)
U kineskom gradu Macau, gdje je jedino dozvoljeno kockanje u toj zemlji, u nedjelju je otvorena kockarnica Galaxy Macau vrijedna 1,9 milijardi dolara.

U jednom od najvećih svjetskih kockarskih centara otvorena je luksuzna kockarnica koja bi trebala privući što veći broj gostiju iz zemalja Azije. Kockarnica se može pohvaliti sa 450 stolova i 1.100 slot-mašina, a tu se nalazi i 2.200 hotelskih soba. Oni koji se žele odmoriti nakon noći provedene kockajući mogu to učiniti plivajući u bazenima koji se nalaze na krovu i u kojima je moguće izazvati vještačke valove visoke i do 1,5 metara, a napravljena je i vještačka plaža.

Oni koji ne vole vodu i sunčanje mogu se zabaviti u luskuzno opremljenim barovima. Restorana i barova u kompleksu ima više od 50.

Luksuzna kockarnica proteže se na 550.00 kvadratnih metara i u tom centru nalaze se tri otmjena hotela.

"Ovo je bila idealna prilika za otvaranje kockarnice Galaxy Macau. Nadamo se da ćemo privući posjetitelje, ne samo iz Kine, nego i iz cijele Azije", kazao je potpredsjednik grupacije Galaxy Entertainment, Francis Lui, prenosi AFP.

Macao je jedan od najpoznatijih kockarskih gradova u svijetu. Samo prošle godine ostvarili su prihod od 23,5 milijardi dolara, oborivši vlastiti rekord iz 2009. godine i ostvarivši četiri puta veći prihod od Las Vegasa.

Glavni cilj otvaranja kockarnice Galaxy Macau jeste omogućavanje posjetiteljima da kockaju, dobro se zabave i odmore.

Podsjetimo, u Kini je kockanje jedino dozvoljeno u Macau, malom gradu na kineskoj južnoj obali.

Prema procjenama analitičara nova kockarnica mogla bi u "kockarskom raju" povećati prihode za najmanje 25 posto.