Putovanja
31

Otkriveno kako izgledaju najbolja avionska mjesta u prvoj klasi

Klix.ba
Portal o putovanjima Flightfox objavio je listu 24 najbolja avionska mjesta prve klase kompanija cijelog svijeta.

U obzir su uzete cijene svega, od konfiguracije sjedišta, pristupa prolazu, privatnosti, do vrste šampanjca koji se služi, da li imaju pidžame i koliko kavijara se nalazi na tanjiru.

Singapore Airlines okrunjena je titulom "kralja neba", Cathay Pacific Airlines je osvojio drugo mjesto, a Emirates je dobio bronzu.

Etihad je u decembru promovirao svoju prvu klasu "The Residence" u kojem je barska ponuda na većem nivou, gostima se nude tri prostorije sa svom opremom, kaučom presvučen italijanskom kožom, dva stola za večeru te ličnog kuhara i batlera.

Ništa "gora" situacija nije ni u drugim avionskim kompanijama koje je Flightfox odabrao, samo vam treba "dublji džep".

Najjeftiniju jednosmjernu kartu prodaje Singapore Airlines i za let Singapore-Mumbai koštat će vas 3.324 dolara (2.585 eura). U okviru te cijene dobit ćete Dom Perignon iz 2004. godine, pidžamu i posebno sjedište - fotelju italijanskog proizvođača. Također, ponuđena je opcija dvokrevetnog apartmana.

Poređenja radi, Cathy Pacific nudi kartu po cijeni od 713 dolara (553 eura) za relaciju Hong Kong - Taiwan, a nude vam uslugu hrane i pića ocijenjenu sa pet zvjezdica.

Najskuplji je let od Tokija do Las Angelesa sa japanskom kompanijom ANA. Karta košta nevjerovatnih 7.339 eura najmanje.

Na trećem mjestu je Emirates poznat po deluxe tretmanu. Dobit ćete pidžamu, limuzinu na korištenje, na raspolaganju imate tuš kabinu, bar, kavijar i Dom Perignon šampanjac. Najjeftinija karta ove kompanije košta 640 eura na relaciji Auckland - Brisbane.

Etihad je na četvrtom mjestu (relacija Ujedinjeni Arapski Emirati - Mumbai, cijena najjeftinije karte 708 eura), a Lufthansa na petom (relacija Južna Afrika - Njemačka, cijena 4.286 eura).