Raj za turiste
74

FOTO / Osam destinacija koje trebate posjetiti ako ne volite zimu

Klix.ba
Yucatan, Meksiko
Yucatan, Meksiko
Zima je sve bliže, a ukoliko niste ljubitelj zimskih radosti, jedna od narednih destinacija bi mogla predstavljati vaš spas od hladnih dana.

Tematski parkovi u Orlandu na Floridi su ispunjeni posjetiocima tokom cijele godine. U Orlandu se nalaze neki od najvećih svjetskih akvarijuma sa ajkulama – Universal Studios Florida, SeaWorld Orlando i Walt Disney World.

Laguna Beach u Californiji je duga 12 kilometara i savršeno mjesto ukoliko želite naučiti da surfate. U obližnjem Laguna Villageu možete pronaći razne umjetničke galerije i druge radnje.

Tulum, koji se nalazi na poluostrvu Yucatan u Meksiku, nudi mnoge karipske plaže na kojima se mogu vidjeti gigantske morske kornjače. U blizini se nalaze i ruševine Maja iz 13., 14. i 15. stoljeća.

El Yunque
El Yunque
U Portoriku možete vidjeti historijski San Juan, prelijepu kišnu šumu El Yunque i zaliv La Parguera, koji svijetli po noći.

Oahu na Havajima je san svakog turiste. Waikiki na Honoluluu se proteže od kanala Ala Wai do Dijamantske glave, vulkanskog masiva koji je dobio ime od stranih istraživača u 19. stoljeću koji su vjerovali da se u planini kriju dijamanti. Duž cijele plaže se mogu naći prodavnice i umjetničke galerije.

Albuquerque u Novom Meksiku pruža mnoge zanimljive sadržaje za sve posjetioce. Međunarodni muzej balona Anderson-Abruzzo je savršeno odredište za sve entuzijaste. Kulturni centar Pueblo pruža uvid u impresivnu kolekciju umjetnina jugozapadnih domorodaca.

Plaža Waikiki
Plaža Waikiki
Kostarika, zemlja u Centralnoj Americi, je poznata po svojoj ljepoti i pristupačnosti. Nakon pijaca, muzeja i noćnog života glavnog grada San Josea obavezno posjetite vulkan Arenal.

Plaže Nha Tranga, koje se nalaze na jugu Vijetnama, su prepune tokom cijele godine. Okolne vode su savršene za ronjenje i surfanje. U Nha Trangu se takođe mogu vidjeti i stari hramovi iz 9. stoljeća.