Putovanja
4

Od skrovišta u Indoneziji do venecijanskih privatnih odmarališta: Top hoteli ovoga ljeta

Klix.ba
Hotel Mandapa u Indoneziji
Hotel Mandapa u Indoneziji
Zaboravite vraćanje u isti hotel za vrijeme posjete vašoj omiljenoj destinaciji. Od Indonezije do Venecije napravljeni su novi hoteli koji će ovoga ljeta biti top destinacije.

Luksuzni brend Como, poznat po svojim nevjerovatnim spa čarolijama, napravio je hotel u srcu Zapadne Australije. Hotel posjeduje 48 soba, a svaka nudi nešto drugačije. Karakterišu ih kameni balkoni, a kupatila su obložena pločama od travertina. Posjetiteljima se preporučuje da posjete Shambhala spa centar u hotelu ili uživaju plivajući u bazenu. Noć u hotelu za dvije osobe košta nešto više od 500 eura.

Hram kuća je najnovija ponuda iz grupe Swire hotela, a uključuje dva hotela, odnosno Hram u Pekingu i Gornji dom u Hong Kongu. Dizajn hotela prilagođen je bogatoj historiji područja koje odiše kulturom. Dvorišta su ukrašena tradicionalnom kineskom arhitekturom, a sobe pored autentičnih kreveta i namještaja, posjeduju i komade namještaja koji pripadaju modernom stilu. Gosti mogu uživati u čajdžinici koja se nalazi u prizemlju hotela. Noć za dvije osobe košta 273 eura.

Mandapa hotel u Indoneziji je najnoviji u grupi hotela Ritz-Carlton, kompleksu koji ima za cilj da ponudi iskustvo privatnog odmarališta. Odmaralište Bali ima 60 apartmana, a nalaze se u krugu oko bazena. Dok ispijate omiljeni koktel sjedeći u foteljama od bambusa, uživajte u prelijepom pogledu. Noć za dvije osobe iznosi 443 eura.

Ako ste u potrazi za bijegom od vječite gužve u Veneciji, ali i svega onoga što grad nudi, posjetite hotel Marriott Venice Resort & Spa. Smješten je samo 20 minuta od Trga Svetog Marka na privatnom otoku Isola delle Rose. A ako vam se ne sviđa da lutate ulicama kroz centar Venecije svaki dan odmora, hotel nudi 16 hektara uređenih terena za istraživanje, četiri restorana, bar na krovu i bazen. Noć košta 342 eura.