Putovanja
0

Novi oblik turizma: "Set-jetting“

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Turistička zajednica u Londonu započela je unosnu turističku kampanju koja podrazumijeva obilazak lokacija na kojima su snimani neki od najuspješnijih filmova. Zvaničnici turističke zajednice u Londonu vjeruju da će ovaj potez biti unosan posao s obzirom da brojni turisti žele posjetiti lokacije na kojima su snimani filmovi o Harryju Potteru ili Da Vincijev kod.

Turistička zajednica Londona već je napravila plan rute za turiste željne obilazaka lokacija na kojima su se snimali neki od najuspješnijih filmova, a te turiste nazivaju "set-jetterima“.

"Set-jetting je novi i odličan način promocije države i njenih ljepota, ali i jedan od unosnijih poslova turističke zajednice“, objasnio je za Reuters Tom Wright, izvršni direktor turističke agencije VisitBritain.

Čak 40% posjetitelja Londona dolaze u taj grad kako bi posjetili neke od lokacija na kojima se snimaju filmovi.Turistička industrija Londona označila je novu eru u ovoj branši i otvorila novo turističko tržište koje će, prema procjenama stručnjaka znatno unaprijediti ekonomiju države.