Putovanja
0

Nezaboravna triglavska avantura članova Udruženja "Avantur"

Klix.ba
Proteklog vikenda bh. planinari su se uspješno popeli na Triglav, najviši vrh Slovenije (2864 m), koji je oduvijek bio zanimljiv planinarima s ovih prostora. Organizator pohoda je PSD Zlatni Ljiljan - Sarajevo, u saradnji sa PSD Podnanos - Slovenija.

Uspon je počeo u petak 06. septembra od planinarskog doma Kovinarska koča u dolini Krme do Triglavskog doma na Kredarici. Dan poslije, u ranim jutarnjim satima, članovi Udruženja "Avantur" i prijatelji Udruženja popeli su se na sam vrh.

S drugim planinarima i prijateljima, proveli su sat vremena na vrhu i zatim su se svi sretno spustili u dolinu. Planinari će dugo pamtiti ovaj jednodnevni izlet koji su okončali prepuni lijepih utisaka. Njihova avantura završena je posjetom Bledskom jezeru i Postojnskoj jami.

"Sve je prošlo u najboljem redu, nije bilo nikakvih povreda niti drugih neugodnih situacija. U Sloveniji su nas jako lijepo primili i puni smo lijepih utisaka. Udruženje za podršku i razvoj sportskog turizma 'Avantur' je sa svojim predstavnicima promovisao BiH na najbolji način, a što je jedan od ciljeva našeg udruženja”, kazao je direktor Muamer Drugovac.