Putovanja
8

Napušteni vodeni park u Vijetnamu prepušten zubu vremena: Tobogani prekriveni mahovinom i lišćem

Klix.ba
Foto: Chris Staring
(Foto: Chris Staring)
Tobogani prekriveni mahivonom, mutna voda i oronule zgrade - prizori su koji oslikavaju vodeni park u Vijetnamu, ali to nije spriječilo turiste i fotografe da se ušunjaju u ovo napušteno mjesto.

Vodeni park "Ho Thuy Tien" je navodno otvoren 2004. godine u polu završenom stanju, ali je ubrzo ostao prepušten zubu vremena i napušten je. Više od deset godina kasnije, priroda se "poigrala" s ovim mjestom koje sada izgleda kao prašuma od čije se nabujale vegetacije gotovo i ne vide tobogani i bazeni, a spiralni putevi za vožnju prekriveni su lišćem.

Fotografije je radio Chris Staring, koji je rekao da je uvijek u potrazi za mjestima koje priroda "preuzima".

"Jedina opasnost u istraživanju ovakvih mjesta su obično divlji psi ili psi čuvari. Ovom prilikom, srećom, ništa slično nije bilo na vidiku", kazao je Staring.

Rekao je da se park prostire oko malog jezera i savršene je veličina za istraživanje biciklom. Posjetioci su u mogućnosti da posjete amfiteatar, fontane ili prostoriju u kojoj je smještena 4D virtualna stvarnost "Thrillrider" mašine.

Također mogu vidjeti tri tobogana koji počinju u zapuštenoj platformi i završavaju u bazenima gdje nekoliko krokodila izgleda kao stvarno. Tu su i male kabine koje su bile dio hotela. Centralni dio parka zauzima veliki zmaj na jezeru.