Putovanja
34

Najotporniji na romantiku i pozitivne emocije neće ostati imuni: Venecija, grad ljubavi će vas očarati

Klix.ba
Foto: Venice Tours
(Foto: Venice Tours)
Bez obzira koji jezik govorite i odakle ste, dijeljenje obroka s prijateljima je najbolji način da provedete večer u Veneciji.

Dok sjedite u jednom od lokalnih restorana i uživate u pogledu na venecijanske gondole na vodi, možete probati autohtona jela i pića. Zvuci muzike i dekor na stolnjacima dok večerate, učinit će da se zaljubite u ovaj italijanski grad.

Svaki dio ove turističke italijanske rute, vraća u neka davna vremena mletačkih trgovaca, dama u raskošnim haljinama, a to je posebno vidljivo tokom karnevala. Veneciju tada preplave hiljade stranaca željnih da u gradu pod maskama uživaju u tradicionalnoj zabavi.

Ulice su tada ispunjene veselim posjetiocima pod maskama, a kad se maske stave - počinje zabava na otvorenom i svojevrsni povratak u srednjevjekovnu Veneciju.

Zaljubit ćete se u elegantne gondole koje plove kroz kanale, a cijeli grad se uzdiže na oko 400 mostova. Prelijepe palate i crkve će vas omamiti i već narednog trenutka naći ćete se u lutanju uskim uličicama. Golubovi i cvjetni balkoni, čak i one najotpornije na romantiku i pozitivne emocije neće ostaviti imunim.