Putovanja
0

Najluđa noć u Beču

Sarajevo-x.com
Atmosfera habsburške monarhije, plovidba Dunavom, muzika i kabare, pozorišne predstave sa raskošnom večerom ili valcer u ponoć – austrijska prijestolnica za najluđu noć godine nudi brojne mogućnosti za dobar provod.

Pod velom raskoši i luksuza u novu 2008. otputovat će oni, koji se odluče za plovidbu Dunavom ili vožnju vozom Majestic Imperial Train De Luxe, koji s pravom nosi svoj naziv. U raskošnim vagonima, sa atmosferom kao za vrijeme Habsburške Monarhije, putnici će tačno u ponoć na Dunavskom mostu, sa prekrasnim pogledom na Beč, dočekati novu godinu.

Beč je i za ljubitelje kulturnih manifestacija priredio bogat program: U koncertnoj dvorani Konzerthaus, posjetioce će zabavljati poznati bečki muzičari, dok će u pozorištima biti upriličene razne predstave-komedije za "nasmijan“ doček nove 2008., a Narodno pozorište grada Beča će se kabareom oprostiti od 2007. godine.

Na legendarnom bečkom Carskom balu, gosti Hofburga će u dvanaest sati tradicionalno zaplesati tzv. Dunavski valcer, ali i centrom Beča ce odjeknuti taktovi valcera te će građani kao i svake godine zaplesati i na otvorenom.

Međutim, ko u Beču Novu godinu odluči pozdraviti na otvorenom, neće morati da čeka taktove valcera: na raznim lokacijama također bit će upriličen prigodan zabavno-muzicki program.

Po prvi put nakon sedam godina i zooloski vrt "Schönbrunn“ otvara svoje kapije i za najluđu noć u godini – idealan doček u krugu porodice i za one najmlađe, sa noćnim obilaskom vrta i laganom večerom.