Putovanja
0

Najljubaznije zemlje na svijetu

Sarajevo-x.com
Amsterdam
Amsterdam
Prije odlaska na godišnji odmor, bitno je znati koje su zemlje prijateljski nastrojene prema turistima, odnosno u kojima će vas mještani dočekati sa zadovoljstvom, jer biste u suprotnom, umjesto ugodnog putovanja, doživjeli užasan odmor. Kolumnista magazina AskMen Jasper Anson stoga je načinio popis najljubaznijih zemalja svijeta.

Njemačka

Nijemci i sami mnogo putuju stoga je logično da će se znati ophoditi prema 20 miliona turista koji godišnje posjete Njemačku. Turisti u Njemačkoj mogu pogledati mnoštvo muzeja, galerija i ostalih znamenitosti, a nezaobilazna destinacija svih turista u ovoj zemlji jeste Oktoberfest koji se organizuje u Minhenu. Pravi način da upoznate prijateljsku i toplu stranu Nijemaca, jeste da ovu zemlju posjetite u svojstvu turiste.

Holandija

Svake godine, Amsterdam u prosjeku posjeti oko sedam miliona turista iz cijeloga svijeta. Faktor koji je najviše utjecao na to da Holandija dospije na popis najljubaznijih zemalja svijeta jeste činjenica što Amsterdam uživa u zabavi. Stoga vas ne smiju iznenaditi, ukoliko posjetite Amsterdam, ljudi koji plešu na ulicama ovog grada. S obzirom da u ovom gradu postoji niz diskoteka i klubova u kojima možete plesati do zore, nije čudno što je ovaj grad jedno od najboljih mjesta za sve one koji se žele dobro zabaviti.

Škotska

Šesnaest miliona turista koji godišnje posjete Škotsku uživaju posjećujući brojne kulturne znamenitosti te u razgovorima i susretima sa lokalnim stanovništvom koje je mahom dobro obrazovano, a koje se zna odlično zabaviti. Igranje golfa ili kriketa, odlična su prilika za sve turiste da se druže sa mještanima koji će rado biti dobri domaćini svim turistima.

Fidži

S obzirom da turisti u ovoj zemlji godišnje potroše oko 430 miliona dolara, ona je itekako ovisna o turističkim posjetama te je logično da lokalno stanovništvo rado viđa brojne turiste na brojnim otocima u zemlji. Mještani Fidžija njeguju kulturu koja uvažava svakoga bez obzira na vjeru, boju kože ili bilo koju drugu pripadnost. Jedan od značajnih događaja na Fidžiju jeste zasigurno Festival boja koji se dešava svakog februara i Festival šećera koji se organizuje u septembru.

Italija

Godišnje, Italija privlači oko 40 miliona posjetioca. Ova cifra sasvim je dovoljna kako bi Italiju svrstala u prvih pet najposjećenijih zemalja svijeta, a to govori sasvim dovoljno o gostoprimstvu tamošnjeg stanovništva. Ukoliko turisti žele upoznati talijansku kulturu, mještani će rado podijeliti svoje znanje i predstaviti svoju zemlju u najboljem mogućem svijetlu.