Putovanja
0

Mjesta koja bi svaka žena trebala posjetiti

Sarajevo-x.com
Spisateljica Stephanie Elizondo Griest već je 2004. godine privukla pažnju svojim putopisima iz Moskve, Pekinga i Havane. U svojoj novoj knjizi "100 Places Every Woman Should Go" predstavlja savršene destinacije prema kojima bi se svaka žena trebala uputiti.

1. Za savršen ugođaj – shopping u Parizu

[SLIKA]1[/SLIKA]Svaka žena bi u svom ormaru trebala imati posebno rublje za izuzetne prilike. U Parizu ćete pronaći najudobnije, najljepše i istovremeno najzavodljivije rublje za romantične trenutke. Parižanka Herminie Cadolle ušla je u historiju mode 1889. godine kada je odlučila pretvoriti jednodijelni korzet u dvodijelni zanosni komplet ženskog rublja.

2. Za duševno pročišćavanje i uljepšavanje – Moskva

Moskva se može pohvaliti nevjerovatnim centrima za wellness koji imaju dugogodišnju tradiciju. U jednim od njih možete, zajedno sa svojom odjećom, skinuti sve probleme, opustiti se, saznati neke tajne o ljepoti i prepustiti se masažama i kupkama.

3. Za podsjećanje na žene koje su obilježile historiju – Mexico

[SLIKA]2[/SLIKA]Meksička umjetnica, Frida Kahalo jedna je od najupečatljivijih diva u povijesti. Njen boemski život rezultirao je umjetničkim djelima koja danas, pola stoljeća nakon njene smrti, zarađuju basnoslovne sume novca. Posjeta njenog doma u gradu Coyoacan čini da pomislite da ste uplovili u jedno od njenih zapanjujućih djela.

4. Za žensku afirmaciju i zavodljivu tjelovježbu – San Francisco

Trbušni ples ima dugu tradiciju i predstavlja jedan vid ženske sofisticiranosti pokreta i umjetničkog izraza. Moderni trbušni ples nije samo odlična fizička vježba koja pokreće svaki mišić vašeg tijela, već je i svojevrstan uvid u unutarnji svijet jedne žene. San Francisco je domovina odlične grupe "Fat Chance Belly Dance" koja za sve zainteresirane dame drži časove na kojima se može naučiti ovaj inspirativni ples.