Putovanja
0

Medeni mjesec za mladence koji vole uzbuđenja

Sarajevo-x.com
Nova generacija mladenaca ima u vidu nešto više od običnog ljenčarenja, plaže, sunca i mora. Oni žele nešto više, možda romantični safari ili putovanje na biciklima. Ako tražite inspiraciju za neobičan i savršen medeni mjesec, "Daily Mail" vam daje nekoliko ideja.

Egejsko more

Turska obala u kombinaciji sa nevjerovatnim arheološkim nalazištima, kao što su grad Efes ili Troja, mjesto je za uzbudljiv medeni mjesec. Pronaći ćete veliki broj modernih butik-hotela u kojima nećete morati pomjeriti ni prst. Možete svratiti i do Istanbula te krstariti Bosforom.

Na biciklima

Parovi koji se zajedno zabavljaju, obično ostaju zajedno. Ako volite biciklizam, posjetite romantičnu Francusku u kojoj možete obilaziti gastronomske rute u Chiantiju i Provansi. Najbolje od svega je što imate službe koje vaše kofere nose od hotela do hotela, a vi bezbrižno putujete biciklom kamo god poželite.

Južna Tanzanija i arhipelag Zanzibara

Egzotični medeni mjesec sa radostima safarija u tanzanijskoj divljini, od lova na divljač do luksuznih kampova kombinovan sa romantičnim Zanzibarom u kojem možete istraživati labirinte ulica popločanih kamenom i odmarati se na nekoj od plaža.

Bahami

Medeni mjesec na Bahamima oborit će vas s nogu. Tu možete probati sve što vam na um padne, od spa-tretmana na otvorenom do pecanja ribe uz pomoć kostiju. Kolibe pastelnih boja i ružičasti pijesak jasno pokazuju da je ovo mjesto igralište za bogate.

Butik-hoteli na Santoriniju

Nemojte da vas na pogrešan trag odvedu na oko vrlo jednostavne kućice na Santoriniju. Ovo je jedan od najpoznatijih grčkih otoka pa iza cesta popločanih kaldrmom i plavih kupola smješteni su grčki šik hoteli, taverne i nevjerovatna mjesta s kojih vidite katedralu.

Šri Lanka

Možete se diviti ostavštini arhitekte Geoffreyja Bawa kada odsjednete u hotelu Kandalama ili posjetiti nizozemski grad utvrdu iz 17. stoljeća na nevjerovatnim plažama Tangalle. A ako to niste učinili prije, možete se čak i vjenčati sjedeći na slonovima.

Egipat

Do Egipta je veoma lako doći, time ga čineći još primamljivijim parovima koji ga nisu posjetili. Kairo je nevjerovatan grad, a možete vidjeti mnogo toga od Sfinge do Villa Belle'epoque, nevjerovatnog butik-hotela. Izbjegavajte velike brodove i otiđite na sporo, romantično krstarenje Nilom u kolonijalnom stilu.

Brazil

Spremite japanke. Vrijeme je da provedete jedan nevjerovatan brazilski medeni mjesec. Posjetite li plažu Ipanema i večernje partije u Riju, možete ploviti Amazonom, a onda se opustiti na obali.

Maldivi

Novi su, ekološki osvješteni i dobro sačuvani. Ako želite da vaš medeni mjesec bude u skladu s prirodom vila Alila Hadahaa je pravo mjesto za vas. Počastite se tretmanom ljepote ili idite u istraživanje grebena.