Putovanja
8

Lonely Planet preporučuje 50 najboljih skrovitih lokacija u Evropi

Klix.ba
Renomirani turistički vodič Lonely Planet napravio je listu od pedeset najboljih tajnih lokacija u Evropi među kojima su se našla i neka mjesta iz zemalja regije.
Lonely Planet je zadužio svoje stručnjake da ponude po pet lokacija koja će ljude inspiririrati na njihovo sljedeće putovanje.

Oni su trebali odabrati mjesta koja su donekle zanemarena u svjetskim vodičima, ali nude nezaboravno iskustvo. Stoga, Lonely Planet poziva da ih otkrijete i uživate u njihovim čarima.

Na listi "50 tajnih lokacija Evrope" našli su se Lošinj i Muzej ulične umjetnosti Zagreb u Hrvatskoj, srbijanska prijestolnica Beograd, Dihovo u Makedoniji i Morinj u Crnoj Gori.

Osim ovih destinacija na listi su Krakov u Poljskoj, Bozcaada u Turskoj, Ostuni, planine Sibilini i Venecija u Italiji, te brojni drugi.

"Bilo da ste bili u Evropi jednom ili stotinu puta, uvjereni smo da ćete naći nešto što će vas potaknuti da počnete planirati svoju sljedeću avanturu. Otkrijte naših 50 tajnih lokacija i vaše sljedeće putovanje na Stari kontinent bit će nezaboravno", poručuju iz Lonely Planeta.