Dolazak proljeća
0

Kula u Srebreniku idealna za proljetni izlet

Sarajevo-x.com
Boravak u prirodi, aktivni odmor i lagane pješačke ture preporuke su za ovaj vikend Došao nam je prvi dan proljeća, iako ne baš obećavajući što se tiče temperatura, ipak dobro obučeni između šopinga i boravka u prirodi, barem dva puta mjesečno izaberite zdraviju opciju za sebe, porodicu i svoj novčanik.

Proljetne vikende koji su pred nama iskoristite za boravak u prirodi i na svježem zraku. Tuzlanski kanton obiluje prirodnim i kulturnim bogatstvima. Krase ga prirodna i vještačka jezera, izvori termalne vode, netaknute šume i kulturno-historijsko nasljeđe.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona toplo preporučuje da ovih dana posjetite Stari grad Srebrenik. Pruža vam se idealna prilika da svoje automobile parkirate u Srebreniku i putem od oko sedam kilometara prošetate do Stare kule. Kako ističu, za pješačenje vam ne treba mnogo, samo dobra volja, livada ili šuma.

Osim što ćete lijepim bojama proljeća umiriti duh, pješačenjem će te ojačati i svoje tijelo. Krajnja destinacija Stari grad. Možete se odmoriti u predivnom pogledu koji se pruža na panoramu Srebrenika, i na trenutak odlutati u prošlost. Prostor na kuli pruža mogućnost kako za romantičan tako i za porodičan izlet.

Roditelji se mogu igrati sa djecom, i na taj način lakše uspostaviti bliskost i toplinu, nego što bi to uradili među policama u trgovini ili pred TV ekranom. Čist zrak razbistrit će vam misli, a nakon boravka na ovom čarobnom mjestu, bit će vam zahvalni tijelo i glava, ispucat će te višak energije te imati zdraviji san.

Nakon povratka u grad po automobil, iskoristite priliku da ručate u nekom od srebreničkih restorana i probate tradicionalna jela ovog kraja. Ukoliko ne budete imali vremena, odvezite se i do "Šumskog raja“ na Ormanici kojeg krasi prekrasan ribnjak, gdje možete probati i riblje specijalitete, poručuju iz Turističke zajednice TK.