Putovanja
0

Kakve sadržaje bi trebao imati aerodrom iz snova

Klix.ba
Kino na aerodromu u Singapuru
Kino na aerodromu u Singapuru
Međunarodna anketa je otkrila stvari koje bi putnici željeli vidjeti na aerodromu iz snova, na kojem bi tako mogli pogledati film, odspavati, ali i pročitati knjigu u biblioteci.

Skoro polovina od 10.000 ljudi u 25 zemalja nominovala je kina kakva se, naprimjer, mogu vidjeti na aerodromu u Singapuru. Više od trećine putnika bi na aerodromu voljeli imati krevete ili udobne fotelje za spavanje, što naprimjer ima aerodrom u Abu Dhabiju. Na trećem mjestu želja je, pomalo neočekivano, biblioteka, za koju je glasalo 32 posto ispitanih.

Na četvrtom je mjestu lijepo uređen vanjski prostor, koji bi uključivao park, a zatim slijede teretana, plaža, karaoke...

Ustanovljeno je da muškarci i žene žele različite stvari pa tako žene priželjkuju besplatnu kozmetiku na aerodromu, dok muškarci žele više zabave, poput recimo bazena.

Istraživanje je provedeno u svrhu istraživanja tržišta, odnosno kako bi neki od ovih sadržaja bili uključeni u aerodrom u Bangkoku, piše Skift. Čelnici aerodroma su po završetku ankete izjavili kako su neki od željenih sadržaja već postojali na aerodromu, iako ne besplatno, te da ni u kom slučaju sve želje neće biti realizovane.