Gdje za praznik rada?
0

Jadranska obala hit destinacija za Prvi maj

Sarajevo-x.com
Većina Saralija koje globalna recesija neće omesti da i ove godine negdje otputuju na odmor, prvomajske praznike će provesti na jednoj od hit destinacija na Jadranu, te u Istanbulu ili Parizu.

Ovo su, prema podacima nekoliko sarajevskih turističkih agencija, najprodavaniji aražmani za nadolazeći Praznik rada, dok su se rijetki putnici odlučili za skuplje destinacije kao što su Dubai ili Grčka.

U agenciji "Sirius travel" potvrdili su nam da su se Sarajlije većinom odlučile za odmor na jadranskoj obali.

"Za 1. maj u ponudi imamo Makarsku rivijeru, a najtraženije destinacije ove godine su Tučepi, Podgora i Baška Voda. Zainteresiranost nije kao i na prošlogodišnjem nivou, no cijene su dosta povoljne i nadamo se uspješnoj sezoni", istakao je Irhad Šerak, agent prodaje u ovoj agenciji.

Osim Jadrana, izbor građana za Međunarodni praznik rada pao je i na Istanbul i Pariz, kažu u agenciji "Best Reisen".

"U ponudi imamo brojne destinacije duž cijelog Jadrana, od Dubrovnika do Opatije, a od inostranih destinacija traženi su Tunis, Istanbul i Pariz. Interesovanje je solidno, iako se osjeti manji pad zbog ekonomske krize", kazala nam je Jasmina Delalić, referent za turizam u "Best Reisenu".

Bez obzira na postojeću finansijsku krizu, turističke agencije smatraju da još nije došlo vrijeme da se snize cijene ponuda i na taj način zadrže stari i privuku novi putnici.

U turističkoj agenciji "Relax" istakli su da će većina njihovih klijenata za prvomajske praznike otputovati na Jadran, u Maroko i Egipat.

Onima koji još nisu isplanirali gdje će za praznik, iz turističkih agencija poručuju da je ostalo još slobodnih aražmana, te da nije kasno da se odluče za jednu od ponuđenih atraktivnih destinacija.