Putovanja
68

Građani BiH Novu godinu dočekuju u Budimpešti, Parizu, Beču, Antaliji...

Piše: T. S.
Foto: AFP
Foto: AFP
Brojni građani Bosne i Hercegovine Novu 2014. godinu dočekat će u Budimpešti, Parizu, Beču, Istanbulu... Turističke agencije su zadovoljne prodajom novogodišnjih aranžmana, a oni koji su se odlučili najluđu noć u godini proslaviti izvan BiH, zadovoljni su cijenama.

Budimpešta, Beč i Pariz najtraženije su destinacije u Ventura Travel Agency (VTA).

Četiri dana i dva noćenja sa doručkom za 239 KM bila je i više nego primamljiva ponuda da brojni građani BiH odluče da najluđu noć u godini provedu u Budimpešti. No, isto tako je bio primamljiv i Grad svjetlosti - Pariz (sedam dana 545 KM) kao i Beč (četiri dana 289 KM)

"Za naše klijente pripremili smo i doček u Dubaiju, 890 KM za šest dana i pet noći, kao i putovanja u Rim, Veronu, Istanbul, Prag te u Maleziju", kazao je za Klix.ba Harun Terzić, istakavši da je većina aranžmana popunjena.

"Prag, Verona, Rim i Istanbul avionom su destinacije koje su prve rasprodane. Pored tih destinacija u organizaciji VTA su dostupne i druge (Beč + Bratislava, Pariz, Istanbul, Budimpešta) koje nisu u potpunosti rasprodane zato je VTA pokrenula 24-satnu akciju za putovanja u Pariz i Istanbul, a cijene su smanjene i do 30 posto. Zato oni koji nisu iskoristili priliku da rezervišu do sada, ovo je idealna prilika za najljepša novogodišnja putovanja", poručuje Terzić.

Također, VTA je za svoje klijente pripremila aranžman - doček Nove godine na Vlašiću, u vikendicama ili apartmanima. Zainteresovani se mogu i dalje prijaviti, a 150 KM košta četverodnevni boravak.

U Sol Azuru su povodom novogodišnjih praznika za svoje klijente pripremili čak 14 destinacija.

"Realizovat ćemo sve aranžmane. Najtraženije su bile avionske ture, odnosno putovanje za Istanbul i Siciliju, ali isto tako su traženi aranžmani za Pariz, Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Prag, Rim....", kazao je za Klix.ba menadžer prodaje u Sol Azuru Dino Imamović.

I u tuzlanskoj agenciji Golden Toursu su zadovoljni prodajom novogodišnjih aranžmana.

"Najtraženije destinacije su Budimpešta, Prag, Istanbul te Bratislava - Beč - Budimpešta", kazala je Melisa Kurbašić, dodavši da su u ponudi i Madrid, Atinu, Dubrovnik, Rim, a neki klijenti su se odlučili i za doček Nove godine u Dubaiju i na Maldivima.

U agenciji Centrotours prezadovoljni su ovogodišnjom prodajom aranžmana.

"Imamo 15 ponuda za doček 2014. godine. Najtraženijie destinacije, svakako, su Pariz, Berlin, Barcelona, Budimpešta, Prag, Napulj te Istanbul. Sve je rasprodano te možemo reći da je ova godina bila značajno bolja od prošle. Imamo 50 posto više putnika, što je značajno povećanje. Cijene i programi su kvalitetni tako da će naši klijenti biti zadovoljni i Novu godinu dočekati u Evropi", kazao je za Klix.ba direktor Centrotoursa Muamer Lutvi.

U agenciji Avio Express istakli su da im je najtraženija i najpopularnija destinacija bila Antalija.

"Mnogi klijenti su se odlučili za Tursku, jer je cijena bila izuzetno dobra, kao i uslovi - hotel sa pet zvjezdica. Među traženim destinacijama su i Prag, Budimpešta i Rim", kazao je Denis Hajdarbašić, glasnogovornik agencije.

Iz turističkih agencija pozvali su sve, koji još uvijek nisu odlučili gdje će dočekati najluđu noć u godini, da požure i osiguraju svoje mjesto u avionu ili autobusu za neki od gradova jer cijene su niske, a dobar provod zagarantovan.