Dubai
0

Giorgio Armani otvorio luksuzni hotel u Burj Khalifi

Sarajevo-x.com
Vremena kada je milionerima među dizajnerima na vrhuncu slave bilo dovoljno posjedovanje super jahte, privatnog ostrva, penthousea na Manhattanu ili vile u Toskoani, sada su stvar prošlosti. Da bi bili prva zvijezda 21. vijeka, morate posjedovati vlastiti hotel.

To je postala obavezna stvar za italijanske dizajnere. Missoni posjeduje hotel u Edinburgu, Krizia na Barbudama, Moschino Cheap & Chic u Milanu, a Versace ima dva, u Dubaiju i Australiji.

Ne želeći da odudara od svojih kolega, Giorgio Armani otvorio je vlastiti hotel u najvišoj zgradi na svijetu, Burj Khalifi u Dubaiju, piše Daily Telegraph.

Armani Hotel Dubai pravi je hedonistički raj, koji se može pohvaliti sa čak osam restorana, od italijanskog, preko japanskog do mediteranskog.

Luksuzni hotel koji je lično dizajnirao Georgio Armani imat će 160 soba, spa-centar, noćni klub, nekoliko restorana, ali i Armanijeve prodavnice. Ondje je i 150 privatnih stanova koje je dizajnirao Armani, a ključevi će biti predani vlasnicima prije otvaranja hotela.

Nakon bezbrojnih modnih linija, kozmetike, namještaja, restorana i saradnje s proizvođačima mobitela, Armani se tako okušao i kao hotelijer. U tornju Burj Khalifa Armani je zaslužan za prvih 37 od 170 spratova.