Putovanja
76

Fotografije zbog kojih ćete poželjeti posjetiti Californiju

Klix.ba
Pacific Coast Highway
California nudi beskonačne sate sunca, prometne gradove, neke od najspektakularnijih američkih nacionalnih parkova i plaže, zbog čega je savršeno mjesto za bijeg od svega i dobar odmor.

Ako ne volite putovati sami, postoje različite turističke ture koje će vam omogućiti da vidite barem ono najvažnije. Ukoliko imate mogućnosti za takvo putovanje, a treba vam motiv, onda su to definitivno fotografije koje možete pronaći u galeriji.

Santa Barbara nudi sjajnu priliku za shoping, krcata je buticima, posebno ulica State Street. Također, posjeduje lijepu luku i pješčanu plažu.

Autoput Pacific Coast Highway ima neke od najljepših pogleda na svijetu. Na pučini je moguće vidjeti kitove, a u blizini obale plivaju delfini. Ne treba zaboraviti ni tuljane, koji se izležavaju na plaži.

Most Bixby Creek Bridge je jedna od atrakcija koju turisti najviše fotografišu.

California je bogata vodopadima i rijekama pogodnim za rafting, posebno u Yosemiteu, gdje se nalazi najviše i najstarije drveće na svijetu, koje je starije od 3.000 godina.

Hearst Bay je "tajno" prelijepo mjesto za opštanje i odmor.

U Californiji je i jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu,a to je San Francisco, koji je iznmeđu ostalog poznat po tramvajima, hladnim vjetrovima i mostu Golden State Bridge.

U ovom gradu se nalazi i ulica Lombard, koja je najkrivudavija na svijetu. Svako ko posjeti San Francisco treba otići i na Alcatraz, gdje su u zatvoru u prošlosti čuvani najozloglašeniji kriminalci.

Hranu također ne treba zaobići, vrijedi probati tamošnji In-N-Out Burger.