CNN
0

Dubai je 'out', a Hrvatska 'in' za ljetovanje slavnih

FENA
Sa svojim vrhunskim hotelima, sunčanom vremenu cijele godine, sjajnom „shopingu“, slikovitim plažama i najvišoj zgradi na svijetu, Dubai je brzo postao omiljeno odredište slavnih osoba – „celebrityja“, ali sadašnja kriza otvara pitanje kamo 2010., a jedno od mogućih odredišta je i Hrvatska, izvijestio je u srijedu CNN u zabavnom dijelu svog programa "CNNEntertainment".

Nisu samo bračni parovi Beckham i Jolie-Pitt bili dio često viđenog „jet-seta“ u Dubaiju, već su mnoge zvijezde tamo ulagale i u nekretnine, sve dok tamošnja vlada nije objavila da ne može vraćati svojih 59 milijardi dolara duga.

Sada kad je Dubai u škripcu, gdje će se zvijezde sakriti od prostoga puka, pita se CNN i odgovara: Maroko.

Tako su prošli vikend mnoge zvijezde s A-liste pohitale u Marakeš, kako bi proslavile otvaranje butika Chopard u prestižnom hotelu La Mamounia.

Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Orlando Bloom, Salma Hayek, Miranda Kerr i Juliette Binoche bili su samo neki od gostiju, pa je pitanje znači li to preporod za omiljeno hipijevsko odredište iz 1960-ih.

Među "novim" destinacijama u koje će zvijezde putovati 2010. godine, CNN na prvo mjesto stavlja Hrvatsku.

  • Rat je davno završen i slavni sada otkrivaju ono što su turisti znali još 1980-ih. Hrvatska, na jadranskom ogranku Mediterana, parira ostalim europskim primorskim područjima s plažama, jedrenjem i vrhunskom kuhinjom koja je privukla superzvijezde poput Stevena Spielberga, Andre Agassija, Gwyneth Paltrow, Roberta De Nira, Clinta Eastwooda i Sharon Stone, ističe CNN.

Od ostalih odredišta koja konkuriraju da uskoče na mjesto Dubaija, CNN izdvaja karipske otoke Turks i Caicos, na čijim su se plažama odmarale Donna Karan, Barbra Streisand i Britney Spears.

Zatim, tu je Južnoafrička Republika, domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. koje će privući brojne turiste, a već su je posjetili Oprah Winfrey, Beyonce i Kim Kardashian.

Bora Bora, jedana od 118 otoka Francuske Polinezije omiljeno je odredište za Janet Jackson, Piercea Brosnana, Drew Barrymore i Cameron Diaz.

Kenija je također savršeno mjesto za skrivanje „jet seta“ u koju rado odlaze Bill Gates, Naomi Campbell, Serena i Venus Williams, kao i Oprah Winfrey.

Kada je riječ o skijanju, konkurencija poznatom Aspenu u Coloradu je Whistler u kanadskoj pokrajini British Columbia, na čijim su stazama viđeni Sandra Bullock i Harrison Ford, a 2010. tamo će se održati i neka najtecanja Zimskih olimpijskih igara.