Za vrhunski doživljaj
11

Dubai dobio novi najviši hotel na svijetu

Klix.ba
Ako želite sobu s dobrim pogledom, onda je hotel JW Marriott Marquis u Dubaiju idealno mjesto za vas. Ovaj najviši hotel na svijetu, visok više od 355 metara, otvoren je danas.

Luksuzni JW Marriott Marquis ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši hotel, nakon što je za nekih 25 metara nadmašio Rose Tower, koji je također smješten u Dubaiju. JW Marriott Marquis je u vlasništvu Emirates Groupa, ima 72 sprata, devet restorana, pet barova, dvije plesne dvorane, kao i spa i zdravstveni klub.

Hotel ima dvije kule - jedna je otvorena danas i ona ima 804 sobe, baš koliko i druga, čije je otvaranje najavljeno do početka iduće godine. Svaki toranj ima dva predsjednička apartmana, 506 tipičnih kraljevskih soba, 156 dvokrevetnih soba, četiri sobe opremljene posebno za osobe s invaliditetom i 118 apartmana te još 22 specijalno dizajnirane sobe, prenosi Daily Mail.

Cijene soba za jednu osobu su 326 dolara i više. "Dubai je važno odredište za Marriott International, kao jedan od najvećih i najuzbudljivijih gradova u svijetu. Posjetioci ovog hotela imat će vrhunski doživljaj", naveli su čelnici lanca hotela Marriott.