Putovanja
0

Deset najljepših otoka na Mediteranu

Sarajevo-x.com
Ako tražite destinaciju svojih snova, mjesto na kojem se možete zabaviti i danju i noću, uživati u čistim plažama i suncu, izvrsnoj hrani, možete posjetiti jedan od deset najljepših mediteranskih otoka s liste koju je sastavio web sajt posvećen putovanjima, TripAdvisor :
  1. Kipar, republika Kipar, rodno mjesto boginje Afrodite na istočnom Mediteranu oduzima dah ljepotom plaža i burnim noćnim provodom.

  2. Krf, Grčka, je otok zelenila i maslinika gdje noćni provod u barovima i ne prestaje, pa ga turisti zovu još i "jutarnjim provodom".

  1. Kreta, Grčka, nekadašnji centar Minojske civilizacije, privlači najviše historijskom i kulturnom baštinom i predstavlja veliku avanturu za istraživače.
  1. Santorini, Grčka, smješten na jugu Egejskog mora, pored privlačnih plaža s otoka se pruža i odličan pogled s strmih klisura na vulkanske stijene.
  1. Mikonos, Grčka, najpoznatiji je po burnom noćnom životu i odličnoj hrani, te je tzv. grčko "mjesto za ples".

  2. Ibiza, Španija, također je centar noćnog života poznat po najvećem klubu na svijetu, "Privilege" i Unescovom spomeniku tzv. Božjem prstu, ogromnom kamenu na ulazu u jednu od plaža.

  1. Sicilija , Italija, najveći je mediteranski otok bogate kulture i gastronomske ponude, a turisti mogu obići i naselja u podnožju aktivnog vulkana Etne.
  1. Majorka, Španija, najveći je otok na Balearima i to poznat po prekrasnim plažama i baru Abaco smještenom u starom tradicionalnom španjolskom zamku.
  1. Capri, Italija, otok morskih pećina koje su za kupanje koristili rimski carevi. Poznat je još i po tirkiznoj boji mora.

  2. Malta, republika Malta, pored ogromnog kulturnog i historijskog naslijeđa i bajkovitih plaža, nudi i veličanstven pogled na zalazak sunca s impresivnog zamka Hypogeum smještenog na najvišoj tački otoka.