Ljepota na svim meridijanima
49

British Airways predlaže 13 sjajnih destinacija za 2013. godinu

Klix.ba
Avioompanija British Airways je putem ankete na svojoj Facebook stranici napravila listu destinacija koje bi ljudi najradije posjetili 2013. godine.

Šri Lanka je destinacija koju bi naredne godine želio posjetiti najveći broj ljudi. Ovo tropsko ostrvo odnedavno doživljava veliki procvat turizma i postaje nezaobilazna destinacija. Šri Lanka nudi duge plaže i druženje sa slonovima.

Na drugom mjestu najpoželjnijih destinacija se našao brazilski Rio de Janeiro, koji se trenutno priprema za FIFA-in Konfederacijski kup naredne godine, Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2014. godine i ljetne Olimpijske igre 2016. godine. Ovaj grad je poznat po svojim plažama i noćnom životu.

Među najpoželjnijim destinacijama se našao i Seul, glavni grad Južne Koreje. Seul je poznat po razvijenom poslovnom sektoru, a odnedavno i po "Gangnam Styleu".

Hrvatska se našla na četvrtom mjestu najpoželjnijih destinacija za 2013. godinu. Dubrovnik, dragulj Jadranskog mora, je još uvijek jedna od najomiljenijih destinacija za putovanje i svake godine privlači sve više turista.

Vijetnam je posljednjih godina postao turistička destinacija o kojoj svi pričaju. Mnogi koji su ga posjetili upoređuju ga sa Tajlandom od prije 20 godina.

Odmori u Dominikanskoj Republici se sve češće mogu pronaći u ponudama raznih turističkih agencija iz cijelog svijeta. Posebno se izdvaja Punta Cana na južnoj obali ove zemlje, koja je poznata po prelijepim hotelima i plažama.

Derry, koji je nazvan kapijom sjeverozapada Irske, je drevni, ali ujedno i moderan grad. Pored starih dvoraca, uličnih mozaika i muzeja, Derry je prepun pubova, noćnih klubova, restorana i trgovačkih centara.

Las Vegas, američki grad zabave i grijeha, nastavlja širenje turističke ponude. U mnogim od luksuznih hotela i kasina se često mogu vidjeti razne slavne ličnosti.

Na listi najpoželjnijih destinacija za narednu godinu se našao i Tbilisi, glavni grad Gruzije, koji se nalazi na obalama rijeke Kura. Grad je prepun muzeja, umjetničkih galerija, crkava i mnogih historijskih građevina i spomenika.

San Diego je drugi po veličini grad u američkoj saveznoj državi Californiji. Njegovih 70 plaža, pijace i umjetničke galerije su samo neke od lokacija koje turisti mogu posjetiti.

Cape Town u Južnoj Africi je jedan od najljepših gradova na svijetu. Grad je mješavina prirodnih okruženja i jedno od rijetkih mjesta na kojima se u isto vrijeme mogu vidjeti grad, more i visoke planine.

U španskom Alicanteu je sve vezano za sunce, more i pijesak. Ova historijska sredozemna luka je prepuna prelijepih plaža i vodenih zabavnih parkova.

Dubai predstavlja raj na zemlji za mnoge ljude. Dubai je postao vrhunska destinacija za sve vste turista, od dinamičnih poslovnih putnika do onih koji samo žele da se opuste i dobro provedu.