Putovanja
14

Bračni par obišao stotine hiljada kilometara da bi mlada pozirala u vjenčanici

Klix.ba
Lijiang, Kina
Fotograf Jeff Salvage i njegova supruga Jennifer vjenčali su se prije pet godina u blizini kratera vulkana na Uskršnjem otoku u Polineziji.

Dok su bili tamo, Jennifer je pozirala u vjenčanici na različitim mjestima i u različito vrijeme. A, onda im je sinula ideja da bi mogli krenuti u avanturu i put oko svijeta. Od 2008. su tako obišli više od 200 hiljada kilometara i nekoliko zemalja diljem svijeta, te napravili sjajne fotografije Jennifer u vjenčanici.

Jennifer je kazala da je zato morala odabrati praktičnu i izdržljivu vjenčanicu, koja i danas izgleda, nakon tolikog pređenog puta, sasvim "prihvatljivo".

Par je posjetio zemlje poput Kine, Francuske, Novog Zelanda i Vatikana. Jennifer je pozirala vozeći paraglajding, dok sjedi na stijenama, sanka se, ili igra košarku.

A, ako se pitate kako su sve to finansirali, Jennifer i Jeff ističu da su odsjedali u jeftinim hostelima i kod prijatelja, te su kupovali avionske karte po najpovoljnijim cijenama, a novac od prodaje knjiga koje su izdavali usmjeravali su za putovanja.