Putovanja
0

Besplatno putovanje po Evropi za bh. studente

Sarajevo-x.com
OIA BIH uz podršku Balkan Trust Fund-a i partnera otvara poziv "Putujemo u Evropu 2008" za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta u Bosni i Hercegovini. Promocija ovog projekta desit će se na Željezničkoj stanici Sarajevo, u četvrtak 19.06.2008. u 13 sati.

Cilj projekta je da se omogući da 30 najboljih studenata na univerzitetima u BiH ljeto 2008. provedu kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po njoj upoznavajući evropske gradove i narode. Pobjednici na konkursu dobijaju: mjesečnu Interrail kartu (za besplatnu vožnju evropskim vozovima), multi-šengen vizu na mjesec dana, džeparac, studentsku karticu ISIC i učešće na specijalnom otvaranju programa u Berlinu 20.jula 2008. godine uz podršku Robert Bosch Fondacije (vikend u Berlinu, party, razgledavanje Berlina, susret sa Ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke)

Prijave mogu podnijeti isključivo studenti završne godine fakulteta i apsolventi do 26 godina starosti (kandidat/kinja podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža), a uzimat će se u obzir: uspjeh studenta, prosječna ocjena 8,0 i više (kandidat/kinja podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosječnoj ocjeni), dužina studiranja, znanje stranog jezika - engleski, njemački, francuski, španski ili talijanski. Prednost će imati oni koji su imali/imaju angažman u studentskim, omladinskim ili/i nevladinim organizacijama (informacija o organizaciji, kontakt osoba organizacije i vrste aktivnosti u koje je student/ica uključen/a) ali i kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo.

Prijavni formular, uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa web site-a projekta www.hajmo.ba

Poziv je otvoren do petka 27. juna 2008. godine do 16 sati.