Putovanja
0

Besplatan ulaz u muzej Louvre?

FENA
U pokušaju privlačenja više domaćih posjetitelja, pogotovo mlađih, osamnaest nacionalnih francuskih muzeja, uključujući i Louvre, do 30. juna nudi neku vrstu besplatnog ulaza.

New York Times piše kako će institucije uključene u "eksperiment" nuditi ili slobodni ulaz za svoje stalne postave za sve posjetitelje ili besplatni ulaz mlađima od 26 godina tijekom 24 sata jednog dana u tjednu. Uobičajena cijena ulaznice kreće se između 6 i 8 eura.

"Francuski muzeji spremni su za više posjetitelja i mi se nadamo da ćemo privući novu publiku, prije svega među mlađim generacijama", kaže Christine Andre, glasnogovornica odjela za muzeje francuskog Ministarstva kulture.

Andre je dodala da će od eksperimenta koristi imati i strani turisti, koji čine tri četvrtine svih posjetitelja starih između 18 i 25 godina.

"Vide li Francuzi pred muzejima duge redove, sami će sebi reći: 'Gle, stranci koriste priliku. Bili bismo budale da sami ne uđemo'", rekla je André, podsjećajući kako je posjećenost britanskih muzeja porasla za 50 posto nakon uvođenja besplatnog ulaza 2001.