Dubai
0

16.445 eura za noćenje u Atlantisu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Spektakularni hotel "Atlantis" koji se nalazi na jedinstvenom umjetnom otoku u obliku palme kod obale Perzijskog zaljeva trebao bi se u četvrtak 25. septembra 2008. godine i zvanično otvoriti. Novi hotel u Dubaiju gostima će ponuditi i apartmane u kojima boravak za jednu noć košta vrtoglavih 16.445 eura.

Vjerovatno se pitate ko bi normalan dao toliki novac za jednu noć koja će svakako proći u spavanju. Ali, tu se varate. Ko će imati vremena za san kada vam pored kreveta plivaju delfini iz južnog Pacifika i hiljade drugih egzotičnih morskih stvorenja.

Sve oči Saudijske Arabije i Dubaija uprte su u milijardu i pol dolara vrijedno odmaralište i hotel Atlantis jer se od njega očekuje da arabijskom turizmu podari upravo onaj sjaj "jedinstven u svijetu", te privuče turiste širom svijeta da upravo 'palmski otok' postane njihova broj jedan destinacija.

Prema pisanju britanskih medija, gigant Atlantis sadrži ogroman otvoreni spremnik sa čak 65.000 egzotičnih riba, delfinarijum u koji slobodno dopliva više od 40 delfina sa Solomonskih ostrva. Najluksuzniji apartman je opremljen sa tri kupaonice, tri spavaće sobe, te sa pozlaćenim trpezarijskim stolom sa čak 18 stolica, a boravak za jednu noć košta više od 16.000 eura.

Uz Donalda Trumpa, koji planira otvoriti hotel u samom centru 'palmastog' otoka, te obližnje pozorište sa čak 1.800 sjedišta u kojem će od početka ljeta 2011. godine biti stalna postavka showa Cirque du Solei Dubai ima u planu da do 2010. godine kompleks zavidnih karakteristika privuče više od deset miliona turista godišnje.

Zvaničnici iz hotela Atlantis, koji će povećati hotelski kapacitet Dubaija za čak 3 posto, uvjereni su da će bez problema popuniti 1.539 soba koje će se nuditi turistima iz različitih zemalja na svijetu.

Ukoliko imate dovoljno dubok novčanik, onda bi u narednim godinama kompleks odmarališta i hotela (prvenstveno hotel Atlantis) na umjetnom otoku blizu Dubaija mogao biti vaša nezaobilazna destinacija.

Vezani članci