Anti-vodič za putovanja
0

101 stvar koju ne treba učiniti prije smrti

Sarajevo-x.com
Neobičan turistički vodič "101 stvar koju ne učiniti prije smrti", autora Richarda Wilsona, svojevrsna je parodija na hit iz 1999. godine "101 stvar za učiniti prije smrti" i nudi savjete o tome kako izbjeći atraktivne turističke lokacije, na smiješan i pomalo ironičan način.

Kako saznaje Telegraph, TV producent britanskog showa "Have I Got News For You" napisao je knjigu koja je obrnuta verzija kultnog vodiča za putovanja "100 stvari za uraditi prije smrti", autora Neila Teplica i Davea Freemana, koji je nakon pada u svojoj kući preminuo prošlog mjeseca.

Međutim, umjesto hvalospjeva i poziva da se posjete jedinstvene svjetske lokacije, kao što su Taj Mahal i piramide u Egiptu, Wilson radi upravo suprotno: on savjetuje turiste da izbjegavaju atraktivne turističke svjetske destinacije.

Tako se u "turističkom vodiču protiv putovanja" navodi: "Savjet svima koji žele putovati na Tajland je jednostavan. Prije polaska uslikajte se u pristojnom izdanju, po mogućnosti dok slavite i uživate u činjenici da ste živi, jer će TV stanice i novine trebati vašu sliku kako budu izvještavali o vašoj tragičnoj smrti".

Richard Wilson u svojoj knjizi nudi zanimljiv okret od standardnih turističkih vodiča. Ono što ovu knjigu čini zanimljivom jesu upravo blago satirični i smiješni komentari o najpoznatijim turističkim destinacijama na svijetu.

Britkog jezika britanskog producenta nisu ostale pošteđene ni piramide u Egiptu za koje kaže da je najveće razočarenje to što su smještene odmah do ružnog urbanog Kaira.