lifestyle
0

Prvi rođendan Urban magazina

Sarajevo-x.com
U oktobru prošle godine bh. medijski prostor postao je bogatiji za još jedan kvalitetan proizvod koji je okupio grupu mladih entuzijasta dovoljno hrabrih da, u vrijeme kada su i najjači poklekli, vjeruju u sebe i vlastite snage te pokrenu nešto novo i drugačije.

Urban magazin (www.urbanmagazin.ba) na tržište je ušao sa ekskluzivnom bh. premijerom Peugeota RCZ, koji je za potrebe snimanja dovezen na mjestodogađaja i njegovi su točkovi po prvi put dotakli bh. tlo.

Bilo bi nezahvalno reći da je tada bilo lako i odveć smiono predviđati da će biti lako i ubuduće, no ljubav prema profesiji i želja da se iz dana u dan bude sve bolji snažan je motiv koji Urban magazin podstiče da ide naprijed. Koliko je truda i pozitivne energije uloženo jasno je prelistate li neke od prethodnih brojeva.

Među prvima ili jedini, Urban magazin na koricama i unutrašnjim stranama imao je brojna poznata lica sa inostrane i regionalne javne scene poput Monice Belluci, Reese Witherspoon, Natalie Portman, Scarlett Johanson, Sarah Silverman, Richarda Questa, Mille Jovovich, Marka Jarića i Adriane Lime, Mire Furlan, Sergeja i BranislavaTrifunovića, Ane Ivanović, Karoline Gočeve, Gibonija, Vlade Divca, Novaka Đokovića...

Zahvaljujući saradnji sa Discovery Channelom bili ste u prilici čitati intervjue sa izuzetno popularnim Bearom iz serijala “Survivor”, zabavili su vas “Mythbustersi”, a mnoge je ganula iskrena ispovijest nekadašnje bokserske legende Mike Tysona.

Direktna komunikacija sa Parizom, prijestolnicom ljepote i mode omogućila je ovom izdanju bh. lifestyle magazina da vam prenese dašak luksuza koji provejava iz imena poput Diora ili Chanela. Osim uvijek rado čitanih i aktuelnih tema, Urban nastoji da ima i dio sadržaja koji nećete moći pronaći drugdje.

Tako su se među sagovornicima našli i oni koji sebe nazivaju pravim vampirima, potom ste mogli upoznati i doktora koji izlaže plastificirana ljudska tijela, novinari su razgovarali i sa poduzetnicom čiji su specijaliteti od glista obišli svijet, zavirili u agenciju za “ružne modele”, a na stranice donijeli i emotivni prikaz ljubavi između dva muškarca, Bosanca i Amerikanca, koji, spojeni sudbinom, žive u sretnom braku.

Zajedno sa Taramountom redakcija Urban magazina nastojala vas je obradovati i dobrom filmskom pričom, a nije zanemaren ni sport te su i reportaže o ljubiteljima adrenalina uvijek dobrodošle. Urban je bio medijski pokrovitelji manifestacija poput Street Dance Challengea, Code Music Festa, Mostar Blues Festa, Paint Cluba, Red Bull Mc Battlea, a neka od izdanja obilježila su i imena bh. ličnosti koje su postigle zavidan uspjeh i svjetsku karijeru. Šta još dodati za kraj, osim da godinu dana stariji snažniji i iskusniji Urban magazin sa optimizmom i uz podršku čitatelja korača u susret još jednom rođendanu.