lifestyle
0

Prodaja seksualno eksplicitnih ukrasa za božićno drvo

Sarajevo-x.com
Na Floridi je počela prodaja seksualno eksplicitnih ukrasa za božićno drvo pod nazivom “Pornaments”. Mnogi građani Floride su uvrijeđeni prodajom ovakvih ukrasa, pa je advokat iz Majamija zamolio vlasnike prodavnica koji su na svojim policama izložili “Pornaments” da obustave prodaju ili će ih tužiti.

Devet ukrasa, od kojih neki prikazuju Djeda Mraza i gospođu Mraz, irvase i Snješka Bjelića u seksualnim pozama, prodaju se po cijeni od devet dolara.

Iz prodavnica su javili da nemaju namjeru da sklanjaju ove ukrase, što je naljutilo neke građane zbog činjenice da ih mogu vidjeti i djeca.

“Poslao sam pismo predsjedniku privredne komore, u kojem sam naveo tačno koji je statut Floride narušen prodajom ovih porno ukrasa ,” rekao je Jack Thompson, advokat iz Majamija.

Zakon Floride zabranjuje da se javno prikazuje materijal koji je “uvrijedljiv” za manjine, a vlasnik jedne od prodavnica, gdje se prodaju ovi “uvredljivi” ukrasi, izjavio je da je u prodavnicu ušlo samo nekoliko djece i da nema potrebe da se pravi velika pompa oko toga.

Nakon najave tužbe skoro pola prodavnica u Floridi je povuklo “Pornaments” sa svojih polica.