lifestyle
0

Princ Albert od Monaka naslijedio lavovski dio očeve imovine

NINA
Lavovski dio imovine princa Rainiera od Monaka, koji je preminuo u srijedu, naslijedit će njegov sin Albert, dok će Rainierove kćerke Carolina i Stephanie dobiti znatno manje.

Mada se smatra državnom tajnom, Rainierova imovina se procjenjuje na oko dvije milijarde dolara, uglavnom u nekretninama, prenosi agencija DPA.

Prema američkom biografu Randyu Taraborelliju, 47-godišnjem princu Albertu, osim titule Presvijetlog visočanstva, pripast će i palača sa 235 soba, dvorac Marche s nepreglednim lovištima nedaleko od Pariza, privatni avion, jahta, kolekcija antikviteta, među kojima 180 modela automobila, kao i kolekcija poštanskih markica, koja se smatra jednom od najdragocjenijih na svijetu.

Albert će također dobiti dionice kasina u Monte Carlu, u vrijednosti od nekoliko miliona dolara.

Gotovina će biti podijeljena između Alberta i njegove starije sestre Caroline, koja će također naslijediti porodičnu vilu La Vigie na Azurnoj obali, kao i veći dio majčina nakita.

Rainierova mlađa kćerka Stephanie (40) u nasljedstvo će dobiti "samo" 17 miliona dolara, koji će joj biti isplaćivani u mjesečnim tranšama po 50.000 dolara, kao i manju kuću u francuskim Alpama te stan u New Yorku.