lifestyle
14

Prefarban grafit putem kojeg je nastavnik iz Sarajeva nudio instrukcije

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nastavnik matematike i informatike koji je odlučio uslugu podučavanja i pripreme za eksternu maturu i popravne ispite ponuditi putem grafita na zgradi u sarajevskom naselju Breka, uklonio je sporni grafit nakon teksta objavljenog na našem portalu.

Na zidu je pisala poruka "Mentalna aritmetika, pripreme za eksternu, informativna nastava, prijemni ispiti, popravni" s brojem telefona.

Kako je ranije rekao za Klix.ba ovaj nastavnik koji je želio ostati anoniman, na pružanje usluga iz oblasti matematike i informatike odlučio iz razloga što su, kako kaže, u školama male plaće, a djeci želi pomoći na drugačiji način od onog koji im je dostupan na redovnoj nastavi.

"Postoji oglašavanje putem novina, ali grafit je najjeftiniji i malo je intrigantiji u odnosu na sve ostale grafite i kojekakve ružne poruke nastale s namjerom da uvrijede - većinom su to provokacije, uvrede i psovke. Ja sam želio sam da ovo bude nešto pozitivno, nešto što će pomoći djeci, srednjoškolcima i studentima, a na kraju krajeva, da iskren budem, i dodatni izvor prihoda meni", kazao je ovaj nastavnik u razgovoru za Klix.ba.

Grafit je stajao skoro dva mjeseca, a od jučer je prefarban bijelom bojom. Pozvali smo nastavnika da ga pitamo zbog čega je to učinio, no broj koji je bio na grafitu je nedostupan.