lifestyle
21

Poznati muškarci kuhali za dame: Bešlagić, Kosorić i Mašić sa šerpama i tavama

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Poznati bh. glumac Enis Bešlagić našao se danas među muškarcima koji su kuhali za dame na 2. Ženskom sajmu u sarajevskom SCC-u.

U razgovoru za Klix.ba Enis je rekao da voli kuhati i da je danas kada imamo sve uslove i brojne namirnice kuhanje postalo više od obaveze da se jede, te preraslo u zajedničko okupljanje i druženje porodice oko stola.

"Više nije samo pitanje ko će kuhati, već je dobro uključiti se, izrezati nešto, sugerisati...", mišljenja je glumac koji je snimio brojne reklame kulinarskih brendova.

U kuharskom showu "Muškarci kuhaju najbolje", kojim je otvoren Ženski sajam, pokazao je i kako se snalazi za šporetom, sa šerpama i tavama, te zajedno s kolegama Aleksandrom Kosorićem iz Fudbalskog kluba Željezničar, voditeljem Hayat TV-a Fikretom Hodžićem, SDP-ovim političarem Damirom Mašićem i drugim učesnicima sa prisutnima razmijenio savjete i recepte uz mnoštvo smijeha i zabave.

Bešlagić je kazao da su emisije o kuhanju dovele do popularizacije ovog zanimanja i dokazale da "muškarci odlično kuhaju" i da "bolje kuhaju od žena".

"Treba razbijati predrasude da je žena samo za kuhinju, a muškarci zarađuju za kuću", istakao je Enis i dodao da on najviše voli jesti tjestenine sa raznim umacima, "italijanske varijante".

Na početku vikenda posvećenog damama kapiten Želje Aleksandar Kosorić kazao je da je ovo sjajno druženje i sa navijačima i sa drugim gostima, a na pitanje kuha li, odgovorio je uz smijeh: "Kad moram. Kuham povremeno, ali su obično za to zadužene mama ili djevojka".

Ženski sajam je nastavljen na najfrekventnijoj lokaciji u Sarajevu uz mnoštvo posjetiteljica za koje su priređene prezentacije pomno biranih pokrovitelja, partnera prijatelja, savjeti o zdravlju, domu, karijeri, specijalni sajamski popusti, interaktivne radionice, modne revije domaćih dizajnerica i dizajnera i sve ono što zanima savremenu ženu.

Sajam je i prilika da dame uz pomoć biorezonantne metode ispitaju stanje organizma uz vrhunske ljekare, dobiju adekvatan savjet i eventualnu terapiju. Organizatori sajma su pripremili i veliki broj poklona, iznenađenja i nagradnih igara sa bogatim nagradnim fondom. Radno vrijeme sajma je od 10 do 21 sat.