lifestyle
0

Pojedinosti o očinstvu koje su vam prešutjeli

Sarajevo-x.com
Pripremanje za potomstvo je kao pripremanje za veliku igru. Ključno je razraditi napad (sposobnosti), odbranu (ograničenja) i klupu (druge resurse). Takođe je bitno poznavati onoga s kim igrate, u ovom slučaju - svoju novu bebu. Ok, nije to baš suparnički tim, bar dok ne uđe u pubertet, ali poenta je da su pripreme ključ igre.

Kupovina namještaja, odjeće i igračaka za bebu, prilagođavanje doma, raspitivanje o fakultetima koje ćete u budućnosti svakako sami finansirati, sve je to dio rutinskih priprema kao što je vježbanje šuteva i krađa plana igre druge ekipe.

Ali nakon što ste otac već nekoliko godina, shvatite da je tu bilo nekih stvari za koje vam nisu rekli. Mnogi budućim očevima daju savjete tipa: svidjet će ti se, ima tu puno posla oko bebe, život će ti se promijeniti. I to je to.

Neki, doduše, samo kažu: vidjet ćeš, i odmahnu.

Zato smo za buduće očeve pronašli nekoliko savjeta koji će im koristiti.

Mijenjanje pelena?!

Ovo iskustvo je za neke ravno užasu jer sve i ako ih količina kakice ne onesvjesti, njen miris sigurno hoće. Bacanje pelene može biti dodatni problem. Zato vam preporučujemo biomehaničko odijelo u obavljanju ovog opasnog posla.

Mala djeca vas mogu povrijediti

Veoma. Nenamjerno, ali vrlo vjerovatno. Neočekivanim bacanjem igračaka na cjevanicu, iznenadnim povraćanjem po vašoj odjeći ili šutom lopte na nezgodno mjesto.

Vaše navike će se promijeniti

Pizza, hamburger ili pivo s prijateljima, sve ovo će morati da sačeka. Naučit ćete da jedete hranu za koju ste posve zaboravili - grašak ili dinju, naprimjer.

Dijete između 18 mjeseci i tri godine ima više energije nego mlada družina skauta

Od momenta kad njihova mala stopala dotaknu pod ujutro, pa sve dok im umorna glava ne padne na jastuk, djeca mogu proizvesti čitav niz prirodnih katastofa. Kuća će vrlo često izgledati baš kao da je uragan pete kategorije "prošetao" po njoj. I to ako imate jedno dijete.

Prosječni dvogodišnjak može okrenuti sobu naglavačke u samo 20 minuta. Pod kuhinje će izgledati kao da se nikad više neće moći očistiti. Hrana će se pojavljivati u najčudnijim oblicima i na mjestima na koja nikad niste ni pomislili. I zapamtite, ako vaše dijete nađe nešto na podu i onda to pojede prije nego vi intervenišete, to je protein. Postavljanje sjediljke za bebe bebe u autu

Za ovaj posao morate biti pravi stručnjak. Najbolje inžinjer. Navoji, rupe i kaiševi zbunili bi i samog Houdinija. Rješenje? Pustite suprugu da to uradi umjesto vas. Ona ima više strpljenja i, ako ništa drugo, makar će pročitati uputstva.

Djeca imitiraju svoje očeve

i zatim to pnavljaju svuda i često. Ipak, nijedan od ovih problemčića ne može nadmašiti radost zbog pojavljivanja novog malog člana porodice. Ljubav i privrženost pobjeđuju smrad svih prljavih pelena na svijetu.