Interesuje vas, a stid vas upitati
0

Pitanja koja muškarci ne smiju pitati doktora

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Poznato je da su žene sklonije odlascima doktoru nego muškarci, koji i kada odu imaju problema razgovarati o onome šta ih muči. Britanska medijska kuća BBC u saradnji sa vrhunskim doktorima donosi odgovore na "čudna" pitanja koja muče muškarce.

Kako da se prestanem znojiti na sastanku s djevojkom?

Postoje posebne zaštite protiv prekomjernog znojenja. Ako vaš antiperspirant ne djeluje, onda je aluminijum hlorid specijalna stvar koju možete nabaviti, upitajte svog farmaceuta o njoj. Postoje posebne upute kako ga koristiti, ali je veoma dobro sredstvo da se zaustavi znojenje. S psihološke strane, pokušajte se opustiti, nema potrebe da pričate svo vrijeme, upitajte nešto i nju i budite zainteresovani za njene odgovore.

Koja je najbolja hrana za izabrati na sastanku kako bih održao energiju i da ne dopustim da djevojka zaspe?

Inače je prekomjeran alkohol taj koji crpi energiju. Najbolja stvar je da uživate u hrani, i ne brinete šta će te izabrati. Preporučuje se kafa na kraju da bi podigla duh, a i romantična šetnja za kraj je idealna.

Ako sam upucan, da li je bolje ostaviti metak ili ga pokušati izvaditi?

Preporučuje se da ga ostavite unutra. Potrebno je pronaći doktora i anesteziologa, jer bi sami sebi mogli prouzrokovati mnogo štete.

Da li uske kupaće gaće štete reproduktivnim organima?

Ovo je uobičajeni mit. Ako se poveća temperatura unutar testisa poznato je da to smanjuje kvalitetu sperme, također postoje tvrdnje da i uzak donji veš proizvodi sličan efekat, s tim da ova tvrdnja nikada nije naučno potrđena.

Kakve su šanse da moja žena izgleda kao njena majka kada ostari, iako je moja supruga mršava, a njena majka krupna?

Genetika je veoma koplikovana. Iako se pola gena naslijedi od oca, a pola od majke, ipak se na radi od 50/50 šansama. Zavisi od toga kako te gene prikazuje ta osoba. Ako u mnogome podsjeća na oca izgledat će kao on, a i obrnuto. Nemoguće je tačno procijeniti u ovim situacijama.

Kada se tučem ili bježim šta je "bakreni" okus u mojim ustima?

Mnogi tvrde da je to okus adrenalina koji ima povečano lučenje u slučaju opasnosti, ali neki tvrde da je to ipak okus krvi, koja ima "metalni okus", koja ulazi u usta kroz mikroskopske razderotine nakon nečeg stresnog.

Da li obrezivanje smanjuje dužinu penisa?

Ne.

Da li je moguća transplantacija penisa?

Da, prva transplantacija penisa urađena je Kini prije nekoliko godina i bila je uspješna. Nažalost, penis je morao biti uklonjen par sedmica kasnije nakon teške psihičke reakcije pacijenta.

Da li je zabrinjavajuće mokriti tri puta po noći?

Ovo može biti zabrinjavajuće, jer se može povezati sa problemima sa prostatom.